Paardenhalsters

Een paardenhalster wordt gebruikt om een paard te begeleiden. Een halster zit rondom het hoofd van het paard en is te bevestigen aan een halstertouw. Een paard loopt gemakkelijk naast de begeleider, of staat aan een rustplaats, met een halstertouw. Bij Welkoop bieden we verschillende soorten halsters voor paarden aan. Kom langs in een van de vele Welkoop winkels of shop online in de webshop. Vraag advies aan een van onze medewerkers over welk product het beste bij jou past. Onze medewerkers staan voor je klaar in de winkel. Shop je liever online? Dan vind je het hele aanbod in de webshop. Jouw favoriete product bezorgen we thuis bij een besteding vanaf €40.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe gebruik je een halster voor een paard?

Een halster voor een paard is snel om te doen. Bevestig het hulpmiddel rondom het hoofd van het paard. Het neusstuk breng je aan rondom de neus. Pak het gedeelte wat rondom de nek moet op en breng dat naar boven. Het hoofdstuk plaats je over de oren heen. De oren staan rechtop, maar die zijn soepel door het kraakbeen. Vouw ze voorzichtig plat waardoor je gemakkelijker het hoofdstuk over de oren kunt plaatsen. Vervolgens maak je het hulpmiddel vast door de haak aan de ring te bevestigen. Hierdoor zit het hulpmiddel vast rondom het hoofd. 

De opbouw van een Waldhausen halster

Welkoop verkoopt onder andere paardenhalsters van het merk Waldhausen. De opbouw van een Waldhousen halster bestaat uit een hoofdstuk en een neusstuk. Het hoofdstuk plaats je achter de oren op de nek. Het neusstuk gaat rondom de neus. Beide stukken zitten bevestigd met een keelriem. Hierdoor kun je het paardenhalster vastmaken zodat het niet afvalt. Naast de middelste riem zitten er aan de linker en rechterkant vaak ook nog ringen bevestigd. Daardoor is het makkelijk om een touw te bevestigen aan de kant van het paard waaraan je werkt.

Een paardenhalster is vaak gemaakt van leer of nylon. Welk materiaal bij jou past, is afhankelijk van wat jij wilt uitgeven en hoe je het wilt onderhouden. Leer vergt enig onderhoud met leerpoets. Beide materialen voorkomen dat er scherpe randjes aan het hulpmiddel zitten. Daardoor kan het paard geen verwondingen oplopen. 

Paardenhalsters vind je bij Welkoop

Ben je benieuwd welk paardenhalster het beste bij jouw paard past? Kom langs in de winkel en ontvang gratis advies van een van onze professionals. In de winkel en in de webshop vind je het gehele aanbod halsters en halstertouwen. Je vindt daar ook halstertouwen en andere stalbenodigdheden zoals ledervet en paardendekens