Kruiwagenwielen & accessoires

Of je nu bent van het zwaar beladen of een keer extra heen en weer lopen – de wielen van een kruiwagen of steekwagen hebben wat te verduren! Maar ook de handvaten zijn na verloop van tijd misschien nodig aan vervanging toe. Daarom hebben we bij Welkoop alle accessoires die je nodig hebt om je kruiwagen of steekwagen weer op rolletjes te laten lopen. Zo kun je van het merk Altrad Fort een kruiwagenwiel kopen: op lucht of antilek. En ook vind je bij Welkoop accessoires voor de elektrische kruiwagen.

Bekijk ook: Kruiwagens | Steekwagens | kruiwagen accessoires

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kruiwagenwielen en steekwagenwielen

Door spijkers of slijtage – de luchtbanden van je kruiwagen of steekkar kunnen lek raken. Bij Welkoop kun je daarom steekwagenwielen en kruiwagenwielen kopen. Deze wielen zijn niet helemaal hetzelfde: kruiwagenbanden zijn met een formaat van 400 bij 100 millimeter groter dan die van de steekwagen. Een steekkar heeft wielen van 260 bij 85 millimeter.

Naast het verschil tussen de grootte van de wielen, zijn er verschillen in het soort wiel. Zo heb je de keuze uit luchtbanden en antilekbanden. En ga je voor een luchtband, dan is er de keuze tussen een ‘kant-en-klaar’ wiel of een losse binnen- en buitenband.

  • Luchtbandwiel
    Wil je het wiel van je kruiwagen of de banden van je steekkar in één keer vervangen, dan zijn luchtbandwielen handig. Je hebt geen gedoe met binnen- en buitenbanden, maar monteert gewoon in één keer een nieuw wiel. Voor de kruiwagen zijn de luchtbandwielen er in twee verschillende groottes: met een as van 13 of 20 centimeter.
  • Binnenband en buitenband
    Is het alleen nodig om de binnen- of buitenband te vervangen en is de rest van het wiel – inclusief velg – nog goed? Dan hoef je alleen een nieuwe binnen- of buitenband voor het kruiwagenwiel te kopen. Voor de kruiwagen heb je de keuze uit de 2ply buitenband en de nog sterkere 4ply buitenband. En voor de steekwagen vind je bij Welkoop natuurlijk ook universele binnen- en buitenbanden.
  • Antilekwiel
    Een kruiwagenwiel is antilek als deze massief is en dus geen lucht bevat. En dat kan handig zijn, want de band kan dus niet lek gaan of spanning verliezen – terwijl je kruiwagen nagenoeg dezelfde flexibiliteit behoudt als luchtbanden. Daarnaast is een antilekwiel gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsvrij. Bij Welkoop hebben we dit wiel voor de kruiwagen in twee soorten: voor doe-het-zelvers (as van 13 centimeter) en professionals (as van 13 of 20 centimeter).

Accessoires voor je kruiwagen

Bij een steekkar of kruiwagen hebben niet alleen de wielen het zwaar te verduren – ook de handvatten zijn na verloop van tijd misschien aan vervanging toe. Bij Welkoop vind je voor zowel de steekkar als kruiwagen ergonomische handvatten. En moet je een aantal onderdelen loshalen? Om je kruiwagen te demonteren is er een handig montageset met bouten in verschillende maten.

Elektrische kruiwagen zonder tillen

Een elektrische kruiwagen maakt zwaar tillen en duwen een stuk minder zwaar dankzij ondersteuning van een motor met accu. Maar, je moet de kruiwagen nog altijd in balans houden om te voorkomen dat die kantelt. Op een mulle ondergrond is dat maar wat lastig. Met een wielenset heb je zelfs dit probleem getackeld; de set bestaat uit twee kruiwagenbanden en zorgt dus voor sterke support aan twee kanten, waardoor je de elektrische kruiwagen zonder te tillen kunt gebruiken.