Beits

Beits, houtbeits, tuinbeits of buitenbeits is een vorm van verf waar je hout mee kunt verven. Door beits te gebruiken op jouw houtproducten voeg je een beschermlaag toe, wat ervoor zorgt dat het hout in de juiste staat blijft en het langer mee zal gaan. Het voordeel hiervan is dat jouw hout door het gebruik van beits ook bestand is tegen weersinvloeden, wat in Nederland natuurlijk erg belangrijk is gezien het afwisselende weer. Er zijn verschillende soorten beits en daarom nemen we je mee in het beslissingsproces van beits kopen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Beits kopen

Als je beits gaat kopen moet je afwegen waarvoor je het wil gebruiken om te bepalen welk soort beits het beste aansluit op jouw wensen. In het algemeen is het zo dat wanneer je beits gebruikt het hout waterafstotend wordt. In tegenstelling tot het gebruik van lak, zorgt houtbeits ervoor dat het hout niet wordt afgesloten. Hierdoor zal het beits niet gaan bladderen of barsten, wat goed is om te weten vóór het beits kopen.

Witte beits, zwarte beits of grijze beits?

Beits is beschikbaar in talloze kleuren. Met beits verzorg je het hout namelijk niet alleen, je zorgt ook voor een mooie uitstraling. Je kunt kiezen voor transparante beits, zodat je de eigen houtkleur en houtnerven behoudt, maar je kunt ook gaan voor een mooi kleurtje. Als je houtbeits of buitenbeits kiest voor bijvoorbeeld een schutting, kun je kiezen voor witte beits of zwarte beits. Wil je hier wat meer tussenin gaan zitten, ga dan voor grijze beits of groene beits. 

Steigerhoutbeits

Als je jouw steigerhout wil bewerken, kun je gaan voor steigerhoutbeits. Deze vorm van buitenbeits is erg geschikt voor zachte houtsoorten, zoals vurenhout. Met steigerhoutbeits geef je bescherming aan houten objecten in- en rondom het huis. Steigerhoutbeits is ook beschikbaar in verschillende kleuren. 

Buitenbeits

Welkoop heeft ontelbaar veel keuze in Tenco beits. Tenco beits is gespecialiseerd in tuinbeits of buitenbeits voor verschillende doeleinden. Welkoop begrijpt dat de keuze voor de juiste beits erg lastig kan zijn. In de vele Welkoop winkels staat een team aan specialisten klaar om jou persoonlijk te adviseren over de keuze voor de juiste beits. Naast de bovengenoemde beits bied Welkoop ook olie, verf en andere schildersbenodigdheden aan. Heb je de juiste keuze gemaakt? Bij bestellingen in onze webshop wordt jouw beits gratis thuisbezorgd bij een bestelbedrag boven de € 40,-, waardoor je direct aan de slag kunt met het aanbrengen van de beits. Welkoop weet wat te doen!

Genieten van je tuin met Welkoop

Door goed onderhoud geniet je langer van het hout in je tuin. En hout – daarvan is in je tuin al snel veel te vinden: van schutting tot tuinbank. Bij Welkoop vind je daarom alle soorten buitenbeits, zoals tuinbeits, steigerhoutbeits, tuinmeubelbeits en boerengroen beits. Natuurlijk vind je in onze winkel ook alle schildersbenodigdheden, zoals schuurpapier om het hout eerst wat ruw te maken en kwasten voor het aanbrengen van de beits.