Beits

Je tuinmeubels zijn als een verlengde van je woonkamer – heerlijk om er tijd door te brengen. Die (steiger)houten tuinmeubelen wil je daarom graag zo mooi houden! Om te voorkomen dat het hout na een aantal jaren is verweerd, doe je er goed aan om de meubelen te behandelen met een laagje beits. En hetzelfde geldt voor ander tuinhout, zoals de tuindeur, schutting, het tuinhuis of een speeltoestel. Bij Welkoop kun je hiervoor van het merk Tenco transparante en gekleurde beits kopen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Houtbeits verzorgt 

Houtbeits (of tuinbeits, buitenbeits) is een soort verf om hout mee te conserveren: als beschermlaag kan het hout langer in goede staat behouden. Beits dringt deels door in het hout. Hierdoor wordt het hout waterafstotend; gebeitst hout is dus beter bestand tegen weersinvloeden. In tegenstelling tot lak, legt beits geen filmlaag over het hout: het sluit het hout niet af. En dus zal beits ook niet gaan bladderen of barsten. 

Transparante beits of een kleurtje

Met transparante beits verzorg je het hout niet alleen, maar verfraai je het ook. Want de houtnerven blijven zichtbaar, de houtstructuur verlevendigt. Maar ook kun je voor een gekleurde, dekkende tuinbeits (of buitenbeits) gaan. Bij Welkoop koop je deze dekkende beits in kleuren als groen, bruin, grijs, wit en zwart. Handig voor als je bijvoorbeeld de schutting in een bepaalde kleur wilt schilderen. Tot slot is er ook nog steigerhoutbeits in whitewash of greywash: deze geeft het hout een kleurtje maar laat tevens de houtnerf zien; het geeft precies die doorleefde uitstraling die zo typerend is voor steigerhout.

Wil je de natuurlijke houtkleur echt accentueren? Overweeg dan om je tuinmeubels met olie te behandelen. Olie dringt nóg dieper door in het hout, wat maakt dat de natuurlijke houtkleur nog meer naar voren komt. Maar kies je voor een olie, dan zal je het hout over het algemeen vaker - en met olie alleen - moeten behandelen.

Genieten van je tuin met Welkoop

Door goed onderhoud geniet je langer van het hout in je tuin. En hout – daarvan is in je tuin al snel veel te vinden: van schutting tot tuinbank. Bij Welkoop vind je daarom alle soorten buitenbeits, zoals tuinbeits, steigerhoutbeits, tuinmeubelbeits en boerengroen beits. Natuurlijk vind je in onze winkel ook alle schildersbenodigdheden, zoals schuurpapier om het hout eerst wat ruw te maken en kwasten voor het aanbrengen van de beits.