Voer- & drinkbakken

De basis voor jouw kip is het kippenhok. Iets wat niet kan ontbreken, en zeker ook net zo belangrijk is voor jouw kip is de kippenvoerbak en een drinkbak of drinkemmer. Als je kiest voor een goede kippen voerbak van Welkoop, zorg je ervoor dat er geen troep in het eten van de kip komt. Je wil natuurlijk voorkomen dat er ongedierte tussen het voer van jouw kip gaat zitten en hoe makkelijk is het als je dit zelf niet in de gaten hoeft te houden!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kippenvoerbak kopen bij Welkoop

Voor een volwassen kip is het voldoende om ongeveer 30 tot 150 gram voedsel te eten, wat geheel afhankelijk is van het ras van jouw kip, of het aan de leg is en de temperatuur van de omgeving. Als je op zoek bent naar de juiste kippenvoerbak kun je deze factoren meenemen in het maken van de juiste beslissing. Daarnaast drinkt in kip gemiddeld 140 ml water per dag, wat het ook makkelijk maakt om te kiezen voor een drinktoren of drinkemmer voor de kip. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan drinkbakken en voerbakken voor kippen. Daarom zetten waardoor we de meest voorkomende ook even voor je op een rijtje.

Voersilo voor de kip

De voersilo voor de kip is makkelijk in gebruik door de opening die naar wens kan worden aangepast. In een voersilo kun je verschillende soorten voer kwijt en zit je dus niet gebonden aan één soort voedsel en het past perfect in kippenhokken.

Automatische voerbak voor kippen

Als je geen tijd kwijt wil zijn aan het voeren van jouw kippen, is de automatische voerbak voor kippen de juiste keuze voor jou. Je kunt zelf instellen hoeveel voedsel voldoende is voor de kippen. Daarnaast is deze voerautomaat voor kippen voorzien van een kunststof trede waar de kippen op gaan staan, om zo met hun gewicht een luik te openen dat toegang geeft tot het voedsel. Bovendien blijven hierdoor alle andere vogels, muizen en ratten buiten en zullen zij geen voedsel stelen.

Drinkemmer voor jouw kip

Kippen hebben voldoende water nodig en daarvoor gebruik je een drinkemmer of drinktoren voor de kip. Een drinkemmer voor jouw kip is makkelijk schoon te maken door de afneembare deksel. Een drinktoren voor de kip kan worden gebruikt in zowel een volière, kippenhokken, of op een open plaats.

Wil je nog meer weten over de kippenvoerbak of andere informatie over kippenvoer voor de gezondheid van jouw kip? Bespreek jouw vragen met een adviseur in een van onze vele winkels!