Chloortabletten

Het zwembadwater een lange periode op peil houden? Chloortabletten zijn de manier. Deze tabletten met chloor lossen langzaam op in je zwembad. Op deze manier blijft het chloorgehalte op peil en houd je het zwemwater vrij van algen, bacteriën en andere vervelende organismen. Bij Welkoop koop je verschillende soorten chloortabletten voor je zwembad. Van mini chloortabletten die snel oplossen tot grote tabletten die langdurig werken.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom chloortabletten voor je zwembad

Chloortabletten zijn tabletten die zwembadchloor bevatten. Ze lossen langzaam op en zijn makkelijk in gebruik. Geen gedoe met het doseren en oplossen van chloorpoeder, maar gewoon de juiste hoeveelheid tabletten in de skimmer of een chloordrijver doen.

  • Voor continue dosering van het zwembad
  • Makkelijk in gebruik
  • Te gebruiken in combinatie met een chloordrijver of skimmer

Tabletten met een lange of snelle werking

Bij Welkoop hebben we van het merk Interline chloortabletten met een verschillende werking.

  • De ‘long’ tabletten hebben een langdurige werking. Ze lossen langzaam op. Om de vijf dagen ongeveer zijn ze opgelost en doe je nieuwe chloortabletten in het zwembad. De long chloortabletten van 200 gram zijn speciaal voor grote zwembaden. De long chloortabletten van 20 gram zijn geschikt voor kleine tot middelgrote zwembaden.
  • De Interline Mini Quick chloortabletten lossen snel op. Deze mini tabs zijn geschikt voor kleinere zwembaden. Ze verhogen het chloorgehalte snel en effectief door direct chloor aan het zwembadwater af te geven. Ook deze mini chloortabletten gebruik je in combinatie met een drijver of skimmer.

Hoeveel chloortabletten in je zwembad?

Hoeveel chloortabletten je in je zwembad doet, hangt af van de grootte van je zwembad en het soort tabletten dat je hebt. Ook hangt het af van de waterkwaliteit. Heb je het zwembad een lange tijd niet gebruikt en onderhouden, dan kun je met een hogere dosering beginnen. Voordat je tabletten bij het water doet, moet je altijd eerst het chloorgehalte meten met een elektronische meter of teststrips.

Voorbeeld: bij een rond zwembad met een diameter van 3,6 meter, doe je om de 5 dagen twee-drie tabletten van 20 gram in het zwembad. Bij een rechthoekig zwembad van 6 meter bij 3 meter, doe je om de 5 dagen 1 tablet van 200 gram in het zwembad. Voor de juiste dosering voor jouw zwembad bekijk je het doseerschema.

Oplostijd

De oplostijd van de tabletten kan variëren. In een chloordrijver kan de oplostijd van een 20-grams tablet 5 dagen bedragen. Van een tablet die je direct in de skimmermand plaatst, kan de oplostijd variëren tussen 3-5 dagen. Dit zijn indicaties. Het kan anders zijn bijvoorbeeld door de capaciteit van de pomp-filterinstallatie of de manier waarop de chloordrijver wordt gebruikt.

Voeg een nieuwe tablet toe als de oude is opgelost.

Tip! Een snelle, sterke chloorbehandeling van het zwemwater? Ga dan voor chloorgranulaat (chloorpoeder). In tegenstelling tot tabletten lost poeder snel op. Het is hierdoor vooral handig voor een chloorshock. Met zo’n behandeling verhoog je het chloorgehalte flink binnen een korte tijd.

Chloordrijvers voor chloortabletten

Chloortabletten gooi je nooit los in het water, ook de snel oplosbare mini tabs niet. Je zwembad zou dan kunnen verkleuren. Je doet ze in een skimmer (reinigingsapparaat) of een chloordrijver. Een chloordrijver is een plastic houder met een kleine opening onderin. De tabletten lossen hierin geleidelijk op. Voordat je gaat zwemmen, haal je de chloordrijver uit het zwembad. Klaar met zwemmen? Dan kan de drijver terug in het water.

Hoe houd je schoon zwembadwater? Lees ons advies over zwembadonderhoud.