Spinaziezaden

Een topper in de échte moestuin groentesoort is toch wel spinaziezaad. Spinazie is namelijk perfect voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse keuken. Spinazie kun je kweken voor verschillende doeleinden. Het maakt niet uit of je het wilt gebruiken in een heerlijke smoothie, een pastagerechtje of juist als groente bij wat aardappelen en vlees of vega. Het is perfect voor verschillende gerechten en een ideale groente om lekker vers uit eigen tuin te kunnen halen. We vertellen je alles over het kweken van spinazie en de verschillende soorten zaadjes van spinazie.

Bekijk ook Uienzaden | Peulvruchtzaden | Wortelzaden | Preizaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Spinazie zelf kweken

Het kweken van spinazie kan lastig zijn. Daarom is het belangrijk voorafgaand de bijbehorende instructies goed door te lezen. Iedere soort spinazie zaadjes heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Spinaziezaden doen het voornamelijk goed in het voor- en najaar. Goed om te weten is dat spinaziezaad in principe eenjarig is. Als je dicht op elkaar zaait, dan kun je hele malse, lichtgroene bladeren verwachten. Als je liever donkere en stuggere bladeren wil dan kun je wat ruimer zaden of kiezen voor uitdunnen. Hou vogels en muizen uit de buurt, want zij zijn gek op zaadjes van spinazie!

Soorten Spinaziezaad

Welkoop heeft veel verschillende soorten spinaziezaden in haar assortiment. Maar hoe weet je dan welke je nodig hebt? Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen in formaat, smaak of merk. Wil je spinaziezaad kopen van het merk Buzzy of Hortitops, en ga je dan voor 15 gram, 50 gram of zelfs 100 gram spinaziezaad? Sommige spinaziesoorten zijn geschikt voor de zomermaanden, zoals de Spinacia Oleracea. Deze groeit erg langzaam en is daarom juist geschikt voor de zomerteelt. Andere soorten spinaziezaden zijn juist weer beter te gebruiken in het najaar. Bepaal of je een glazen kas nodig hebt of dat je de zaden juist kunt zaaien zonder een bescherming. Dat is afhankelijk van het seizoen, de temperatuur en de omgeving. De specialisten van Welkoop kunnen je hier alles over vertellen.

Spinaziezaad kopen bij Welkoop

Als jij nog wat plek over hebt in jouw moestuin en niet weet wat je nog mist in de tuin, ga dan voor spinaziezaad! Wanneer jij spinazie uit eigen tuin kunt halen besef je pas echt voor hoeveel doeleinden je deze groente kunt gebruiken. Als je meer informatie wilt over spinaziezaad kopen of over spinaziezaadjes in het algemeen, breng dan een bezoekje aan een van onze vele winkels. Onze specialisten staan klaar om een uitgebreid advies te geven over de juiste spinaziezaden.