Schelpenzand

Om het vogelverblijf schoon en hygiënisch te houden, is het slim om de ondergrond te bedekken. Bij Welkoop kun je schelpenzand kopen. Dit zand is een populaire bodembedekking voor in de vogelkooi of volière. Het is een mix van wit zand en kleine stukjes schelp. Het ziet er niet alleen fris uit – het ruikt ook fris: aan het zand is een anijsgeurtje toegevoegd. En je vogels kunnen er een heus zandbad in nemen!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is schelpenzand?

Schelpenzand is een natuurlijke bodembedekker voor vogelkooien en volières; het oogt fris en heeft een anijsgeur die de vogelgeur maskeert. Het mengsel bestaat uit wit zand met stukjes oesterschelpen, zeeschelpen en anijsextract. De kleine schelpenstukjes kan je vogel opeten.

  • schelpenzand is natuurlijke bodembedekking
  • geeft een verzorgde indruk
  • verrijkt met een aangename anijsgeur
  • eenvoudig te verschonen
  • bevat stukjes schelp die van nature kalk en mineralen bevatten
  • maakt het mogelijk voor je vogels om een zandbad te nemen

Schelpenzand kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je schelpenzand kopen in kleine en grote verpakkingen. We hebben kleinere verpakkingen van 2 kilogram, maar ook zakken van 5 kilogram en extra grote zakken van 20 kilogram – voor de grote volières.

Waarom schelpenzand? Schelpenzand is misschien wel de beste bodembedekking voor vogels; het is namelijk zo dat vogels graag een zandbad nemen. Tijdens zo’n bad wrijven ze hun veren door het zand, waarna ze het er weer uitschudden. Op deze manier kunnen ze hun veren opschonen. Daarnaast kunnen vogels de kleine schelpenstukjes uit het zand opeten, wat weer voordelen heeft voor hun gezondheid. De schelpen bevatten kalk en mineralen.

Hoe gebruik je schelpenzand?

Het schelpenzand strooi je uit over de schone bodem van het vogelverblijf. Als richtlijn kun je bij het uitstrooien een laagje van ongeveer een halve centimeter aanhouden. Wanneer je de vogelkooi of volière schoonmaakt, schep je het zand en de uitwerpselen weg en strooi je een vers laagje uit. Beter is het om het zand niet te zeven. Zou je het schelpenzand hergebruiken, dan bestaat de kans dat er nog bacteriën van uitwerpselen aanwezig zijn.

Alles voor je vogel bij Welkoop

Natuurlijk wil je dat je vogels het echt naar hun zin hebben. Daarom hebben we bij Welkoop, naast fijne bodembedekking voor het verblijf, nog meer fijne spullen voor je vogel(s). Denk aan goed vogelvoer, drinkbakjes en uitdagend vogelspeelgoed zodat ze zich niet vervelen.