Peulvruchtzaden

Als we het hebben over peulvruchtzaden, bedoelen we zaden van planten die uit de peul worden gegeten. Bij sommige planten wordt zelfs de hele peul opgegeten. Peulvruchten zijn verschillend in soort en bevatten veel eiwitten, vezels en koolhydraten. Dit is dan ook de reden dat veel mensen peulvruchtzaden willen poten: zodat ze deze kunnen gebruiken als vleesvervanger. Peulvruchtzaden zijn gemakkelijk te kweken en dit kun je het best doen in een kas of groentetuin.

Bekijk ook: Paprikazaden | Tomatenzaden | Andijviezaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten peulvruchtzaden

Als we spreken over peulvruchten zijn er veel verschillende soorten. We kunnen het namelijk hebben over de volgende soorten peulvruchten:

  • Linzen
  • Tuinbonen
  • Peultjes
  • Sperziebonen
  • Bruine, witte, zwarte en kievitsbonen
  • Kapucijners
  • Kikkererwten
  • Sojabonen
  • Snijbonen

Sperzieboonzaden kopen bij Welkoop

Bij Welkoop vind je sperzieboonzaden van veel verschillende merken. Zo hebben we bijvoorbeeld de Buzzy Stamslabonen Phaseolus vulgaris peulvruchtzaden. Deze sperzieboonzaden zijn goed van smaak. Als je deze peulvruchten gaat poten, kun je verwachten dat ze uitgroeien tot een ovale, middelgrote sperzieboon. Ze groeien in trossen. Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens bestand tegen slechte weersomstandigheden. Sperzieboonzaden kopen bij Welkoop betekent goede groei, een eenvoudige oogst en een heerlijke smaak!

Wanneer kan je het beste Bonenzaden zaaien?

Bonenzaden kun je het beste zaaien in de vollegrond, in de periode tussen half mei en half juli. Als je dit gaat doen, let dan ook op de manier waarop. Maak rijen die ongeveer een halve meter uit elkaar liggen en houd in de rij tien centimeter ruimte tussen de bonen. Dit zorgt voor de beste resultaten en hierdoor kun je ze ook gemakkelijk plukken. Wat ook een voordeel is aan bonenzaad, is dat het groeit boven de bladeren. Hierdoor kun je er gemakkelijk bij. 

Bonenzaden online bestellen

Iets om te onthouden als je bonenzaden gaat kopen, is dat je weet met welk weer je moet zaaien. Bonen hebben namelijk genoeg warmte nodig en een redelijk vochtige grond. Als het nat en koud weer is, zorgt het ervoor dat de bonen slecht kiemen. Voor de vroege teelt kan eind april onder glas worden gezaaid. Afhankelijk van de zaaitijd kun je vanaf juli oogsten. 

Wil je graag meer weten over hoe je peulvruchtzaden kunt zaaien? Kom dan naar één van onze vele winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar met persoonlijk en professioneel advies. Zij kunnen je alles vertellen over de aanschaf en het onderhoud van peulvruchtzaden. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop. Weet wat te doen. 

Liever online bestellen? Dat kan ook. Bestel al je groentenzaden eenvoudig online via onze webshop met meer dan 20.000 producten. En heb je een bestelbedrag van € 40 bereikt? Dan betalen wij de verzendkosten voor je.