Alliums

Elke bloem is een blikvanger. Maar van alle bloembollen is de allium dat misschien wel het meest, met die bolle bloemen op dunne stengels. Dit geeft de alliums een mooie en moderne aanblik. Niet voor niets kom je ze weleens in veldboeketten tegen. Bij Welkoop kun je allium bloembollen kopen. Gewoon, voor in je eigen tuin! Plant de bollen in de borders, plantenbakken of een pot en geniet tegen de zomer van hun bijzondere bloemenpracht.

Bekijk onze andere soorten bloembollen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Alliums bollen: sieruien die de show stelen

Van alliums bollen, of sieruien, zijn er honderden soorten. Sommige eten we. Bijvoorbeeld ui, knoflook, prei of bieslook. Maar de sieruien die dienstdoen als decoratie, stelen de show in onze tuinen. Met hun grote, bolle bloemen die op een dunne stengel staan te pronken, zijn ze niet te missen.

Bekend is de paarse kleur, maar de allium kan ook roze, groen, wit of blauw zijn. Welke allium bloembollen je ook gaat kopen en planten, je geniet wel een maand lang van hun bloei. En wist je dat alliums de zomer inluiden? Anders dan veel andere bloembollen bloeit de allium in juni en juli – dus niet aan het begin, maar aan het eind van het voorjaar.

Wanneer allium bloembollen planten?

De beste periode om de allium bollen te planten is in het najaar: tussen half oktober en half december. Kies een plek in je tuin waar de bollen volle zon of halfschaduw hebben – afhankelijk van het advies dat op de verpakking staat.

Allium in een verwilderde tuin

De meeste alliums bollen zijn meerjarig. Ze bloeien dus het volgende jaar weer net zo uitbundig als ze het eerste jaar deden. Er zijn ook allium bloembollen die zichzelf vermeerderen. Dit betekent dat ze het jaar erop niet alleen opnieuw bloeien – maar zelfs met meer bloemen terugkomen. Deze eigenschap maakt allium bloembollen perfect om te planten in tuinen die een wat verwilderde uitstraling mogen hebben.

Alliums en andere bollen

Ga je alliums bollen kopen, kijk dan ook eens naar de andere soorten bloembollen. Zo kun je bij Welkoop ook tulpen, narcissen en krokussen kopen. De bolle bloemvorm van de allium geeft een mooi contrast met andere bloemvormen! En combineer je verschillende bloembollen die verschillende bloeiperiodes hebben, dan heb je meteen het hele voorjaar een tuin vol bloemen.