Paardrijzwepen

Een paardrijzweep wordt gebruikt om het paard lichte impuls te geven tijdens een oefening. Daar ondervindt het paard geen last van. Een koppig of eigenwijs paard kan met een zweep beter in toom gehouden worden. Een zweep is ook bedoeld om gehoorzame paarden meer voorwaarts te brengen in de oefening. Iedere discipline vraagt om een andere zweep. Welkoop biedt dressuur-, spring en longeerzwepen aan. Wil je graag vanuit huis jouw favoriete product bestellen? Dat kan gemakkelijk via de webshop. Het product wordt thuisbezorgd en dat is vanaf €40 geheel gratis. Wil  je liever persoonlijk advies? In een van de vele Welkoop winkels staan de medewerkers voor je klaar.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Onderdelen van een paardrijzweep

Een rijzweep bestaat uit verschillende onderdelen. Te beginnen bij het antislip handvat dat ervoor moet zorgen dat de rijzweep niet uit je handen glipt. Als de zweep valt tijdens het rijden of longeren kan dat het paard afschrikken. Hierdoor kan het paard rare bewegingen maken en de ruiter meetrekken of uit het zadel gooien. 

De paardenzweep bestaat verder uit nog twee onderdelen. Een stok, met aan de top een zweep. De vorm van de zweep is bij elke paardrijzweep anders. Dit verschilt per discipline. De stok is flexibel zodat het met kort opzwepen meeveert. Paardrijzwepen zijn allemaal licht zodat ze een langere tijd door de ruiter gebruikt kunnen worden. De zwepen zijn meestal gemaakt van lichte materialen als t nylon, koolstof of glasvezel. 

Het gebruik van een paardrijzweep in de ruitersport

Een paardrijzweep wordt gebruikt om het paard te activeren tijdens een oefening. Gebruik een zweep gematigd en raak het paard slechts lichtjes aan. Bij een overmatig gebruik van de zweep kan het zijn werking verliezen. Gebruik de zweep op  plekken van het paard die daar tegen bestand zijn zoals de schouders en het achterste. Een simpele beweging met de zweep is vaak al voldoende om het paard te activeren. 

Soorten paardrijzwepen uit het aanbod van Welkoop

Welkoop biedt verschillende soorten paardrijzwepen aan in de winkel en de webshop. Voor Elke discipline vraagt om een andere paardrijzweep. Hieronder lees je welke zweep past  bij jouw situatie:

  • De springzweep: Deze paardrijzweep is kort en plaats je op de schouders tijdens een springoefening. De zweep is bedoeld om de voorbenen te activeren. 
  • De dressuurzweep: Dit is een rijzweep die een lengte heeft om het achterste van het paard te bereiken. Deze zweep is voornamelijk bedoeld om de achterbenen voorwaarts te brengen. 
  • De longeer- en menzweep ?: Een lange paardrijzweep van circa 2 tot 3 meter om op grotere afstand het paard voorwaarts te laten bewegen. 

Benieuwd welke benodigdheden naast een zweep je nog meer kan vinden bij Welkoop? Neem een kijkje bij de ruiterkleding en daar vind je onder andere paardrijbroeken, paardrijsokken en paardrijcaps.