Chloordrijver

Chloortabletten in je zwembad toevoegen? Dan heb je een chloordrijver nodig. Een houder die het chloor in je zwembad verspreidt. Je doet de tabletten erin, laat de chloordrijver in het zwembad drijven en de tabletten lossen langzaam op. Bij Welkoop koop je verschillende formaten chloordrijvers. Voor kleine en grote zwembaden.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe werkt een chloordrijver?

De naam zegt het al een beetje. Een chloordrijver is een plastic houder die blijft drijven op het zwemwater. In de houder doe je chloortabletten. De drijvers hebben een kleine opening aan de onderkant. Hierdoor lost het chloortablet langzaam op en wordt het chloor langzaam verspreid in je zwembad. De houder voorkomt dat je zwembad zou verkleuren door een tablet die ergens tegenaan ligt. De houder is dus een slimme manier om de tablet langzaam te laten oplossen.

Formaat chloordrijvers

Chloordrijvers zijn er in verschillende formaten. Welke chloordrijver hangt af van de grootte van de chloortabletten – en dus ook de grootte van je zwembad.

Hoe lang laat je een chloordrijver in het zwembad drijven?

Hoe lang je een chloordrijver in het zwembad laat drijven, hangt af van het chloorgehalte van het zwemwater. In principe laat je de drijver voor het zwembadonderhoud altijd drijven. Na ongeveer vijf dagen zijn de tabletten opgelost. Om je zwemwater schoon en gezond te houden, doe je hierna een nieuwe chloortablet in de drijver. Op deze manier houd je het chloorgehalte op peil.

Maar let op. Want tijdens het zwemmen haal je de chloordrijver wél uit het water. Je plaatst hem na het zwemmen terug.

Mag je zwemmen met een chloordrijver?

Nee, beter van niet. Chloor moet je ten eerste altijd buiten bereik van kinderen houden. Dus gaan de kinderen zwemmen, dan haal je de drijver uit het zwembad. Daarnaast wil je dat de chloortablet in de houder langzaam en gelijkmatig oplost. Het plonsen en zwemmen met een chloordrijver zou dat tegengaan. Dus voordat je gaat zwemmen haal je de chloordrijver uit het zwembad. Je zet de drijver terug op het water als je klaar bent met zwemmen.

Chloordrijvers bij Welkoop

Bij Welkoop kun je de chloordrijvers van Interline kopen. Ook hebben we de bijbehorende chloortabletten in 20 gram en 200 gram. Om het zwemwater schoon en veilig te houden, controleer je regelmatig het chloorgehalte en de pH-waarde. Dit kan met een elektronische meter of teststrips.

Hoe houd je schoon zwembadwater? Lees ons advies over zwembadonderhoud.