Paprikazaden

De paprika staat in Nederland vaak op tafel. Paprika kan worden verwerkt in een warm gerecht, maar kan ook worden gesneden om te gebruiken in een heerlijke salade. Ook zie je vaak dat paprika’s worden gebruikt om te vullen met bijvoorbeeld gehakt of kip. Wist je dat de groene paprika’s groen zijn omdat ze te vroeg geoogst zijn? Dit betekent dat de groene paprika nog niet hun optimale smaak hebben bereikt, zoals de rode en gele paprika’s dat hebben. Maar hoe kun je het beste zelf paprika’s kweken? We nemen je mee in de opties!

Bekijk ook Peperzaden | Tomatenzaden | Andijviezaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Paprika zelf kweken

Zelf paprika’s kweken is veel leuker dan een paprika kopen in de supermarkt. Een eigen gekweekte paprika smaakt veel lekkerder, doordat het uit eigen tuin komt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk voordeliger om alles in eigen tuin te kweken. Maar hoe werkt dit precies? Dat zullen we je vertellen. Het is ten eerste goed om te weten wat voor soort paprikazaden er zijn:

  • Normaal paprikazaad
  • Puntpaprikazaden
  • Snackpaprikazaadjes
  • Varianten op bovenstaande soorten paprikazaden

Paprika wanneer zaaien?

Paprikazaden kun je het beste zaaien in het voorjaar. We raden dan ook aan om paprika’s te zaaien tussen februari en maart. Om het beste resultaat te krijgen, raden we je aan om de paprika eerst te ontkiemen. Hierna kun je de paprikazaadjes eenvoudig planten in de tuin. Een paprikaplant kweken heeft de juiste zorg nodig. Zorg er daarom voor dat je de zaden niet te dicht op elkaar plant. Op de verpakking van de zaden staat een uitgebreide uitleg over paprika’s kweken.

Paprikaplant kweken in de tuin

Het proces van een paprikazaadje tot een volwassen paprikaplant maakt het verzorgen ervan een ontzettend leuke hobby. Uiteindelijk zorgt het er natuurlijk voor dat je heerlijke paprika’s kweekt, die je kunt telen uit eigen tuin. Het kopen van paprikazaden is heel eenvoudig en kun je doen via onze webshop. Maar ook voor meer advies kun je terecht in één van onze vele winkels. Onze specialisten adviseren je graag over de juiste groentezaden en verzorging. Hierna kun je al binnen enkele dagen de paprikazaden in eigen groentetuin zaaien. Welkoop weet wat te doen.