Speelmuizen

Bij een kat-en-muisspel hoort rennen, sluipen, bespringen en dollen. Alles wat een kat graag doet! Dus geef je als speelgoed een muis aan je kat of kitten, dan zul je zien dat zijn geluk niet op kan. Bij Welkoop hebben we speelmuizen die net echt zijn. Harig en klein, met een lange staart. En soms zit er zelfs beweging in de muizen! Zo gaan de opwindbare speelmuizen kriskras de hele kamer door, en laten de speelmuizen in een balletje of op een springveer zich maar lastig vangen. Maar voor welke je ook kiest – de speelmuis is bij iedere kat in trek.

Bekijk ook: Kattenspeeltjes | Kattenballen | Kattentunnels

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Speelmuis voor je kat

Het is een cliché. Katten zijn dol op muizen. Maar sommige clichés zijn gewoon waar: jagen op een speelmuis doet een kat graag. Bij Welkoop hebben we daarom naast ander kattenspeelgoed ook de muis. Speelmuizen, om precies te zijn. Ze zien er vrolijk uit met leuke kleurtjes of zijn – net echt – muisgrijs. De meeste speelmuizen zijn zo’n vijf tot tien centimeter groot. Maar er zijn ook grotere, pluizige exemplaren van dertig centimeter.

  • Opwindbare speelmuis

Grappig voor je kat en voor jezelf: een speelgoedmuis die je kunt opwinden. Een opwindmuis beweegt kriskras over de vloer. De richting waar hij heen gaat is voor je huistijger onvoorspelbaar, dus hij wordt flink uitgedaagd. Voor elke kat – ook die knusse huiskat – is het wel heel lastig om stil te blijven zitten wanneer er zo’n bewegende speelmuis langs suist. Rennen en jagen maar! Opwindmuizen zijn hierdoor niet alleen leuk kattenspeelgoed, maar brengen ook wat actie teweeg.

  • Speelmuis met catnip

Beeztees heeft speelmuizen met een grote aantrekkingskracht op je kat. Ze zijn gevuld met catnip: kattenkruid. De meeste katten reageren hier sterk op. Zo’n speelmuis heeft op hen een extra grote aantrekkingskracht. Je kat zal de muis als een prooi in zijn klauwtjes nemen en niet meer loslaten.

  • Speelmuis in een bal

Kattenballen doen het goed bij veel katten. Maar zit er een speelmuis in, dan is die speelbal helemaal een prooi. Je kat kan deze muis natuurlijk nooit te pakken krijgen, maar hij zal zeker zijn best doen! Resultaat? Urenlang vermaak.

  • Speelmuis op een springveer

Een speelgoedmuis op een springveer beweegt alle kanten op. Je kat probeert hem te pakken, maar deze muis is hem steeds te slim af en springt weer weg. Maar je kat geeft niet op: de speelgoedmuis geurt namelijk extra goed dankzij een vulling van catnip! Speelmuizen op een veer zijn dus interessant voor je kat – en voor jou als kattenbaasje een feest om naar te kijken.

Speelmuizen in een set

Verdwijnen de speelmuizen op onverklaarbare wijze? Slingeren ze overal door huis? Of heb je meerdere katten? Dan is een set met meerdere speelmuizen een handige oplossing. Sommige sets bevatten drie of zes speelmuizen. Daar kan je kat of kitten dus voorlopig mee vooruit.