Ornamenten

Het maakt niet uit of je een zee-, tropisch of koud wateraquarium hebt. Ieder aquarium moet minimaal één ornament hebben. Welkoop biedt verschillende kleurrijke ornamenten aan waarmee jij jouw aquarium een opfrisbeurt geeft. Van kleurrijke vissen tot sierlijke planten, Welkoop heeft voor ieder wat wils. Ben je benieuwd naar het aanbod van Welkoop? Neem dan een kijkje in de webshop of in één van de vele Welkoop winkels. Bestel je jouw aquarium toebehoren liever online? Wij bezorgen jouw bestelling tot aan de deur! Bij een besteding vanaf €40,- doen we dit geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom zijn aquarium ornamenten belangrijk?

Aquarium aankleding is zeer belangrijk voor vissen. De twee belangrijkste redenen waarom je aquarium decoratie zou kopen zijn:

  1. Een aquarium ziet er mooier uit wanneer het leuk is ingericht met decoratie. Een vissenkom gevuld met beeldjes geeft meteen een bepaalde sfeer aan de ruimte waarin het aquarium zich bevindt. Door aquarium decoratie te gebruiken maak je het vissenverblijf aantrekkelijker en zorg je ervoor dat het verblijf een geheel vormt met de rest van de inrichting. Aquarium versiering zorgt ook voor rust.
  2. Door vis ornamenten toe te voegen aan jouw aquarium zorg je ervoor dat de vissen zich prettiger voelen in hun verblijf. De aquarium ornamenten dienen namelijk als schuilplaats voor vissen. Wanneer de aquarium aankleding goed is ingericht, zullen de vissen sneller hun natuurlijke gedrag vertonen. Ze verstoppen zich dan minder snel achter een ornament voor jouw aquarium en stellen zich actiever op. 

Hoe kies ik de juiste ornamenten?

Houd bij het uitzoeken van aquarium decoratie rekening met de soort vissen waarvoor deze bedoeld is. Verschillende vissen hebben namelijk een andere voorkeur voor vissenkom beeldjes. Vissen uit ondiepe of langzaam stromende wateren hebben een voorkeur voor zachte bodembedekking. Denk hierbij aan een flexibel ornament voor je aquarium. Vissen uit diepe of snelstromende wateren hebben een voorkeur voor harde bodembedekking. Hiervoor heb je de keuze uit alle soorten aquarium versiering.

Genoeg keuze uit verschillende ornamenten

Bij Welkoop heb je de keuze uit verschillende soorten ornamenten. Van kleurrijke vis ornamenten tot zeesterren en koraal. Je koopt aquarium decoratie voor een bodembedekking van 50-75%. Op deze manier creëer je de meest geschikte omgeving voor je vissen. Let wel op! Dit percentage bestaat niet alleen uit ornamenten, maar ook uit planten en grind.

Ben je nog op zoek naar geschikte ornamenten voor jouw aquarium? Neem dan een kijkje in een van de winkels of in de webshop van Welkoop. Wil je het aquarium nog aanvullen met andere aquarium toebehoren of decoratie? Kijk dan eens naar ons aanbod in aquariumgrind en kunstplanten.