Rattenvoer

Ratten zijn hartstikke leuk om als huisdier te houden! Ze zijn bijzonder sociaal naar elkaar en ook nog eens mensgericht. De meeste knaagdieren zijn vooral leuk om naar te kijken, maar ratten houden echt van menselijke aandacht. En wist je dat je ratten ook trucjes kunt leren? Het zijn namelijk hele slimme diertjes. Daarom eten ze ook niet zomaar elk goedkoop rattenvoer. Gelukkig hebben wij bij Welkoop een breed aanbod van het beste rattenvoer, van Versele Laga tot Tiny Friends Farm. En natuurlijk verkopen wij ook Science Selective rattenvoer. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Bekijk hieronder al onze producten! 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Ratten zijn selectieve eters

Ratten zijn slimme en kieskeurige beestjes. Dit zorgt ervoor dat ze zeer selectief eten. Hiermee bedoelen we niet dat ze alleen Selective rattenvoer eten, maar dat ze alleen de lekkerste stukjes van hun voer opeten. Gelukkig hebben wij bij Welkoop een manier om dit te voorkomen: scatter feeding!

Bij scatter feeding maken we geen gebruik van een voederbakje, maar strooien we het rattenvoer uit over de bodembedekking. Omdat het rattenvoer nu verspreid ligt, wordt selectief eten een stuk moeilijker. Bovendien stimuleer je hiermee het natuurlijke gedrag van je lieve vriendje. Probeer maar eens uit, het is een heerlijk gezicht!

Wat is het beste voer voor ratten?

Ratten zijn echte alleseters. Daarom is het belangrijk dat je ze het beste rattenvoer geeft en geen standaard knaagdierenvoer. Speciaal voer voor ratten is namelijk veel completer. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om je maatje af en toe een extraatje te geven. Leuke extra rattenvoeding is bijvoorbeeld:

  • Gedroogd brood
  • Kaas
  • Beschuit
  • Kroepoek
  • Sojamelk
  • Pasta
  • Rijst
  • Gekookt ei
  • Garnalen

Hoe kun je het beste je rat verzorgen?

Als je een rat hebt, komt daar natuurlijk ook verzorging bij kijken. We moeten het verblijf van onze ratten twee keer per week verschonen. Is het warm weer of heb je meerdere ratten in één kooi? Dan zou het kunnen dat je iets vaker aan het poetsen bent. Dat is belangrijk, want van een stoffige omgeving krijgt je favoriete knaagdier last van zijn luchtwegen. Daarom kun je ook beter beukensnippers dan houtvezel gebruiken als bodembedekking. 

Wij geven onze ratten drinkwater met een drinkfles. Dit is hygiënischer dan een drinkbakje. Hij kan het bakje namelijk snel omgooien of er komen stukjes van de bodembedekking in. 

Meer informatie nodig?

Ben je op zoek naar meer informatie over rattenvoeding? Kom dan eens langs in één van onze vele winkels. Onze specialisten kunnen je voorzien van deskundig advies. Bekijk ook gerust de andere producten in onze uitgebreide webshop om te zien wat er allemaal mogelijk is met Welkoop. Je kunt alles tenslotte thuis laten bezorgen. Vanaf € 40 betalen wij de verzendkosten. Welkoop. Weet wat te doen.