Kattenkammen

Over het algemeen kunnen katten zich uitstekend zelf verzorgen, ze besteden dan ook een groot deel van hun dag aan zelfverzorging. Zowel langharige als kortharige katten kunnen echter baat hebben bij het regelmatig kammen van de vacht om losse haren te verwijderen. Bij Welkoop hebben we een breed assortiment aan verzorgingsproducten voor jouw kat. Bekijk onze producten online of bezoek één van de vele winkels voor persoonlijk advies. Op zoek naar meer informatie? Je leest hier alles over de verzorging van jouw kat.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een katten kam?

Veel en glanzend haar is een goed teken, een gezonde vacht betekent in veel gevallen namelijk ook een gezonde kat. Voor het verzorgen van de vacht van jouw kat kun je gebruik maken van een kattenkam of kattenborstel. Door jouw kat regelmatig te kammen geef je de vacht de juiste verzorging en aandacht. 

Het borstelen of kammen van een kat verwijdert dode haren en huidcellen welke de kat anders tijdens het zelf schoonmaken zou inslikken. Hoe minder haar een kat opneemt, hoe minder kans op haarballen. Borstelen verdeelt ook de natuurlijke oliën in de vacht die de vacht glanzend houden, het stimuleert de bloedsomloop, en bovenal, het versterkt de band tussen jou en je kat.

Het kammen van de vacht van je kat brengt dus onwijs veel voordelen met zich mee. Naast dat het kammen gezond is voor je kat, beperkt het ook nog eens het aantal haren in huis. Wanneer een kat de haren namelijk niet inslikt bij het schoonmaken, eindigen deze vaak op de vloer of op het meubilair.

Soorten borstels en kammen voor katten

Wanneer je op zoek gaat naar de beste kam voor katten moet je onthouden dat elke kat anders is. Verschillende vachten hebben een andere verzorging nodig, dus kies op basis hiervan ook een kam. Niet zeker welke kam geschikt is voor jouw kat? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze winkels. In ons assortiment hebben we ook nog een kattenborstel en verzorgingshandschoen.

Deze handschoenen zijn ideaal voor katten die gevoelig zijn voor het borstelen of kammen. Net als gewone handschoenen passen ze over jouw hand en zitten ze vast rondom de pols. Op de handpalm zitten rubberen of siliconen nopjes die helpen om losse haren, vuil en afval te verwijderen. Net als bij een kattemkam of -borstel stimuleert de handschoen de bloedsomloop en verspreidt het de natuurlijke oliën die de huid en vacht gezond houden.