Zwembadpompen

Een zwembad met koel, schoon water is heerlijk om in te zwemmen. Daar plons je met plezier in. Ook voor de kinderen zijn bommetjes eindeloos leuk. Helaas blijft het water niet uit zichzelf zo schoon en helder. Wat doe je daaraan? Bij Welkoop adviseren we een zwembadpomp. Een simpele oplossing om te zorgen dat het water net zo fris blijft als de dag dat je het zwembad vult. Een filterpomp haalt vuil uit het water, ook als je niet in het zwembad bent. De pomp doet na een hele dag zwemmen rustig zijn werk terwijl jij opdroogt.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Zwembadpomp kopen

Hoe groter het zwembad dat je koopt, hoe groter de kans dat er een pomp bij geleverd zit. De zwembaden van Intex en Interline hebben soms een ingebouwde zwembadpomp. Mocht je deze pomp hebben, dan raden we je van harte aan om die te gebruiken! Maar als je deze niet hebt, dan is het slim om een losse pomp te kopen. Een zwembadpomp heeft namelijk tal van voordelen. Nog niet overtuigd? Dan zetten we die voordelen voor je op een rijtje.

 • Bespaar water
  Installeer een zwembadpomp met filter, daar bespaar je veel water mee. Door een zwembadpomp te kopen, hou je de watervoorraad langer schoon. Je kunt daarom langer van hetzelfde water genieten, zonder dat je het hoeft te verversen. Dat is goed voor je portemonnee, en ook nog beter voor het milieu.

 • Voorkom bacteriën en schimmels
  Door een zwembadpomp met een goede filter te kopen, hou je niet alleen zichtbaar vuil uit het water. Een zwembadpomp houdt het water in je zwembad in beweging. Daardoor krijgen bacteriën, schimmels en algen minder kans om te groeien. Die voelen zich namelijk thuis in stilstaand water. Een pomp houdt dus het water schoner, zelfs al zonder de filter.

 • Milieuvriendelijk
  Natuurlijk filteren, zonder het gebruik van kunststof filters? Dat kan met een zwembadpomp met zandfilter. Deze zwembadpomp wordt gevuld met natuurlijk fijn zand, dat jouw badwater filtert en schoon houdt. Heel efficiënt en duurzaam. Voor deze zwembadpomp is ook weinig onderhoud nodig, je hebt dus geen omkijken meer naar de kwaliteit van je water.


Zwembadpomp onderhoud

Met behulp van een filterpomp zorg je goed voor je zwembad, het water en voor jezelf. Maar je zult ook voor je zwembadpomp moeten zorgen. Daarom vertellen we je graag wat je kunt verwachten qua onderhoud. Er zit namelijk een verschil tussen de soorten filterpompen.

 • Zwembadpomp met filterpatroon
  Geschikt voor kleinere zwembaden die in de zomer buiten staan. De pomp is eenvoudig te installeren en in te schakelen en relatief goedkoop in de aanschaf. Je zult wel elke 3-4 weken het filterpatroon moeten vervangen. Dit hangt af van hoe vaak je het zwembad gebruikt en hoeveel vuil in het water komt. Het is dus slim om het filter regelmatig te controleren.

 • Zwembadpomp met zandfilter
  Geschikt voor grote en kleine zwembaden en gevuld met zand. Duurder in de aanschaf, maar vraagt minder onderhoud. Sommige pompen hebben zelfs een schakelknop die het spoelen van het zand mogelijk maakt. Dan wordt met schoon water het zand uitgespoeld. Zo kan je het zand nóg langer gebruiken. Het zand in een zandfilterpomp hoef je vaak maar eens in de 3 maanden tot wel 3 jaar te vervangen.

Genieten van je zwembad
Je kunt nu zorgeloos gaan genieten van je zwembad. Het water blijft lekker schoon en dankzij je zwembadpomp netjes in beweging, ook als jij er niet in ligt te dobberen. Maar wat nou als het zwembad je wat te koud is? Koop dan een warmtepomp voor je zwembad. We hebben bij welkoop ook alles voor het onderhoud aan je zwembad. Bekijk anders eens onze pagina over zwembaden & zwembadonderhoud voor al onze producten.