Kattentuigjes

Een kattentuigje met riem is de veiligste manier om jouw kat de wijde wereld te laten verkennen. Leuke stoeipartijtjes in de buurt of een wandeling in de vrije natuur houden je kat fit en in vorm, maar dat is niet alles. Door je kat naar buiten te laten gaan zullen ze zich niet vervelen en kunnen ze hun energie kwijt die ze anders op je meubels zouden afreageren. Bij Welkoop hebben we een uitgebreid assortiment aan lijnen, halsbanden en accessoires voor katten. Bekijk het gehele assortiment in onze webshop of bezoek één van onze winkels in Nederland.

Bekijk ook: Lijnen & Halsbanden | Kattenhalsbanden | Kattenlijnen 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een kattentuigje kopen in de juiste maat

De pasvorm van een kattentuigje is erg belangrijk. Als deze te los zit, kan een vastberaden kat zich loswrikken. Als het tuigje te strak zit, kan het oncomfortabel schuren of de bewegingsvrijheid beperken. Het is daarom van belang dat je op zoek gaat naar een tuigje dat aansluit bij het formaat van je kat. Een goede pasvorm is niet alleen comfortabeler voor je kat maar ook een stuk veiliger.

Voor de ideale pasvorm kun je jouw kat opmeten voordat je een kattenharnas aanschaft. De meeste fabrikanten geven metingen voor zowel de omtrek van de nek als de omtrek van de borst. Wikkel een flexibel meetlint rond het breedste deel van de nek van je kat, net boven de schouders, en het breedste deel van hun borst, net achter de voorpoten en vergelijk de cijfers met de beschikbare opties. Als je kat tussen twee maten in valt, neem dan de grootste maat. Twijfel je nog over de juiste pasvorm? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

De voordelen van een tuigje

Kattentuigjes kunnen een hele nieuwe wereld voor je kat openen. Wandelen is een geweldige manier om binnenkatten actief te houden en ze meer stimulatie te bieden dan ze normaal gesproken in een huiselijke omgeving krijgen.  

Bij veel katten kan het leven binnenshuis leiden tot verveling. Dus een mogelijkheid om de buitenwereld op een veilige manier te verkennen is vaak wenselijk. Wandelen kan een kat met overgewicht ook helpen gewicht te verliezen en weer een gezond gewicht te krijgen. Het is daarnaast ook belangrijk je te realiseren dat niet elke kat een avontuurlijke kat is en buiten wil zijn.

Zodra je het juiste tuigje hebt gekozen en het correct hebt aangebracht, kun je beginnen met je kat te trainen om met je mee te gaan op allerlei avonturen buitenshuis. Vergeet niet je kat eerst binnen te houden totdat je zeker weet dat je kat veilig in het tuigje zit en hij zich op zijn gemak voelt. Wanneer je kat nog nooit een kattenharnas heeft gedragen moet je de kat de tijd geven  aan het tuigje te wennen en zich comfortabel te voelen.