Opzetzwembaden

Een zwembad van formaat in je tuin? Zet je zinnen op een opzetzwembad! Deze zwembaden hoef je niet op te blazen, maar bestaan uit een frame en zeil. Ze zijn daarom stevig, gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in grote afmetingen. Wat dacht je van een bad zo groot dat je er met een trappetje in en uit stapt? Bij Welkoop kun je een klein of groot opzetzwembad kopen van merken zoals Intex en Exit. De baden zijn er in allerlei vormen. Kies uit een rond of rechthoekig opzetzwembad.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De voordelen van opzetzwembaden

Bij Welkoop vind je naast opblaaszwembaden ook opzetzwembaden. Deze zwembaden bestaan uit framestokken en zwembadliner (zeil). Het opzetten is wat ingewikkelder en duurt wat langer dan bij een opblaaszwembad het geval is. Je moet immers het frame opzetten.

Het voordeel van de frameconstructie is dat opzetzwembaden hierdoor stevig zijn, en beschikbaar in grote formaten. Waar een opblaaszwembad tot een afmeting van zo’n 2,5 meter gaat, heb je opzetzwembaden met een diameter van wel 4 meter! Ook is het zo dat deze framebaden minder snel lek raken dan een opblaaszwembad. Ze gaan dus langer mee!

Welk opzetzwembad kopen?

Dat je een opzetzwembad gaat kopen, heb je besloten. Maar dan. Ga je voor een klein of groot opzetzwembad? Een vierkant, rond of rechthoekig opzetzwembad? Er zijn allerlei opties.

Om te bepalen hoe klein of groot het opzetzwembad moet zijn, en welke vorm het moet hebben, kun je jezelf een aantal dingen afvragen. Ten eerste is je tuin bepalend. Hoeveel ruimte heb je voor het zwembad? Opzetzwembad moeten op een stabiele en vlakke ondergrond staan. Zet je het bad langs een schutting, dan is een rechthoekig opzetzwembad een goede optie. Maar zet je het bad op een plek met meer ruimte eromheen, dan kan een rond opzetzwembad een goede optie zijn.

Hiernaast is het goed om te bedenken wie het zwembad gaat gebruiken. Zijn dit kleine kinderen, grote kinderen of volwassenen? Voor kleine kinderen is het bad al snel groot genoeg! Zo heeft Intex voor de allerkleinsten een klein opzetzwembad van 122 bij 122 centimeter. Maar heb je oudere kinderen en nemen ook de volwassenen een duik, dan kan het bad ruimer zijn. En wil je ronddobberen met een luchtbed? Luchtbedden zijn vaak zo’n 160 tot 180 centimeter lang, dus het bad moet dan breder zijn dan deze afmeting.

Tip! Hoe groter het zwembad, hoe meer zwembadonderhoud er nodig is. Het water in een groot zwembad ververs je niet zomaar even. Je moet daarom geregeld zwembadchloor toevoegen en de pH-waardes controleren. Ook is het slim om je opzetzwembad met een filterpomp uit te rusten. Zo’n pomp filtert het vuil uit het zwemwater.

Opzetzwembad met filterpomp

De filterpomp die je gebruikt, moet matchen met de waterinhoud van je zwembad. Een te kleine pomp voor een groot opzetzwembad krijgt het zwemwater niet goed schoon. Handig is dat je bij Welkoop ook een opzetzwembad met filterpomp kunt kopen. Die geschikte pomp hoef je er dan niet los bij aan te schaffen. Natuurlijk moet je wel van tijd tot tijd de filtercartridge vervangen.

Naast alle benodigdheden voor opzetzwembaden, vind je bij Welkoop ook alle zwembadaccessoires. Wat dacht je van dat zwembadtrappetje?