Vogelspeeltjes

Je vogels zie je het liefst vrolijk rondfladderend en heen en weer huppend. Om ze zo vrolijk te houden, voorzie je hun verblijf van vogelspeelgoed. Hiermee geef je je vogel uitdaging en gaat hij zich minder snel vervelen – iets wat je wil voorkomen; een verveelde vogel kan gaan verenpikken en gedragsproblemen krijgen. Een vogelspeeltje kan een simpele tak zijn, maar bij Welkoop hebben we ook echt vogelspeelgoed. Van laddertjes tot klimtouwen en van spiegeltjes tot zitstokken. Je vogel zal zich opperbest vermaken in zijn kooitje!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vrolijk, goedkoop vogelspeelgoed

Bij Welkoop heb je keuze uit vrolijk, goedkoop vogelspeelgoed voor onder andere parkieten, kanaries en (dwerg)papegaaien. Wat dacht je van laddertjes, klimtouwen, spiegeltjes en zittakken? Onze vogelspeeltjes zijn van het merk Beeztees; een merk dat specialist is in alles wat maar met huisdieren te maken heeft en de dagelijkse momenten met je huisdier nóg leuker maakt.

Waarom vogelspeeltjes?

De vogelkooi aankleden met vogelspeeltjes is meer dan alleen een leuk gezicht – het is om een paar redenen heel nuttig. Vogels zijn van nature intelligent en sociaal. In de natuur zijn ze op een dag heel wat uurtjes druk in de weer – op zoek naar voedsel. In een kooi is dat anders. Maar met speelgoed kun je hier op bepaalde manieren voor uitdaging zorgen, zodat je vogel goed in zijn vel zit.

  • Spelen (klimmen en klauteren, op- en afspringen, slingeren en hangen) maakt dat je vogel beweging krijgt.
  • Het ontdekken van speelgoed zorgt voor uitdaging – wat verveling tegengaat. Wissel je het speelgoed ook nog eens regelmatig af, dan heeft je vogel steeds weer wat nieuws om te ontdekken.
  • Het geluid van een belletje aan speelgoed kan een vertrouwd gevoel geven en voor herkenning zorgen – meteen een slimmigheidje om je vogel weer naar zijn vogelkooi te begeleiden.
  • Door wat voer in speelgoed te verstoppen, stimuleer je foerageergedrag: het zoeken en consumeren van voedsel. Het is iets waar vogels in de natuur veel tijd aan besteden – een papegaai wel vijf tot acht uur per dag. In hun kooi is dit foerageren eigenlijk niet aan de orde. Maar door wat vogelvoer of vogelsnacks te verstoppen, moet je vogel wél moeite doen en dat is weer iets wat hem lekker bezighoudt.
  • En dan is er nog speelgoed waarmee vogels hun snavel en nagels op een natuurlijke manier afslijten, zoals de zitstok van puimsteen.

Welk vogelspeeltje voor jouw vogel(s)?

Bij het uitzoeken van een vogelspeeltje is het belangrijk om er één te kiezen die goed past bij je vogel: bij zijn natuurlijke gedrag én grootte. Een kleine vogel kan verstrikt raken in speeltjes met touwen en lussen. En voor de ene vogel is een spiegel een goede optie, bij de andere minder: een vogel ziet er zijn spiegelbeeld in – een ‘echt’ soortgenootje. Dit kan helpen tegen eenzaamheid. Anderzijds kan een spiegel een écht soortgenootje niet vervangen, waardoor sommige vogels afwijkend gedrag kunnen gaan vertonen.

Advies

Weet je niet goed voor welk speelgoed je moet gaan? Kom naar een Welkoop-winkel in de buurt. Onze medewerkers geven je graag advies!