Hondensport & training

Samen naar de hondentraining, hardlopen of fietsen – sporten met je hond is niet alleen gezond, maar ook hartstikke gezellig. Wel wil je over de juiste materialen beschikken. Zo is het belangrijk dat je hond comfortabel kan bewegen. En zelf wil je ook je handen vrij hebben tijdens het sporten. Daarom hebben we bij Welkoop heupgordels, fietsbeugels en elastische treklijnen. Ook kun je bij ons een hondenfluitje kopen – onmisbaar tijdens hondentraining!

Populaire sport merken: Beeztees

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Sporten met je hond

Ga je sporten met je hond, dan sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Want je bent niet alleen zélf gezond bezig, maar je hond ook. En lekker actief samen bewegen, schept toch een band. Natuurlijk hoef je hiervoor niet per se naar een hondentraining te gaan; training met honden kan op allerlei manieren.

  • Wandelen

Wat dacht je van wandelen? Natuurlijk doe je dit elke dag met je viervoeter, maar trek je je wandelschoenen aan en ga je samen een eind wandelen of hiken, dan valt dat zéker onder sporten met je hond. Neem in je rugzak wat te eten en te drinken mee voor jezelf en vergeet ook je hond niet: met een hondensnack en draagbare drinkfles (waterfles en drinkbak ineen) ga je goed voorbereid op pad.

  • Hardlopen

Een andere manier om te sporten met je hond is een rondje hardlopen of carnicross: een hardloopsport waarbij je hond jou trekt om samen nog sneller een parcours af te leggen. Tijdens het hardlopen met je hond is een jogging looplijn ideaal. Je doet het ene uiteinde om je middel en bevestigt het andere uiteinde aan het hondenharnas of de hondenhalsband. De jogginglijn heeft een elastisch gedeelte, zodat de schokken worden opgevangen. Ga je carnicrossen? Kies dan voor een heupgordel om je hond aan vast te maken. De gordel verspreidt de krachten van de trekkende hond nog beter over je rug. Je combineert de gordel met een losse, elastische treklijn.

  • Fietsen

Ook kun je samen sporten door lekker rond te fietsen. Voor volwassen honden ideaal: zo komen ze goed aan hun beweging. Met een fietsbeugel begeleid je je hond op een veilige manier. En zelf heb je meteen je handen vrij! Je bevestigt de beugel eenvoudig aan de zadelpen van je fiets.

Tip! Combineer de benodigdheden voor het sporten met je hond met een sportief hondentuig zodat ook je hond zich vrij kan bewegen. De hondenharnassen van het merk Julius K9 bijvoorbeeld zijn ontworpen om lang te dragen.

Hondenfluit voor hondentraining

Voor training en gehoorzaamheid kun je bij Welkoop ook een hondenfluitje kopen. Het geluid van een hondenfluit reikt een stuk verder dan je stem. Zo kun je ook over grote afstand je hond een commando geven. Bij Welkoop hebben hondenfluitjes van hoorn met twee tonen: een heldere fluit voor bijvoorbeeld ‘hier’ en een rollende fluit voor ‘zit’. Deze fluitjes worden ook tijdens hondentraining in de jachtsport gebruikt. Maar ook hebben we Silent hondenfluitjes. Deze hondenfluit heeft één toon die in hoogte aan te passen is.