Aquariumvisvoer

Een goed onderhouden aquarium geeft je rust en ontspanning. Maar hoe doe je dat: je aquarium onderhouden? Het begint allemaal met het voeren van je vissen. Hierbij is het belangrijk dat je het juiste visvoer voor je aquarium kiest. Dat dit niet eenvoudig is, begrijpen we bij Welkoop. Er is ook zo veel visvoer voor je aquarium te koop. Daarom hebben wij een gevarieerd aanbod van het topmerk Tetra. Je kunt al onze producten afzonderlijk bekijken of meer informatie onderaan de pagina lezen. Zo voorkom je dat je het verkeerde visvoer voor je aquarium koopt!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoeveel visvoer in je aquarium?

Het is erg belangrijk om de juist hoeveelheid visvoer in je aquarium te strooien. Te weinig vissenvoer voor je aquarium maakt je vissen namelijk kwetsbaar en onhygiënisch. In de praktijk gebeurt het eigenlijk zelden dat mensen hun vissen te weinig voeren. Het is vaker te veel. 

Te veel visvoer in je aquarium is levensgevaarlijk. Als het visvoer niet gegeten wordt, sterft het in het water. Hierdoor neemt het ammoniakgehalte in het water toe. Je vissen zullen dit niet overleven. Strooi daarom altijd de juiste hoeveelheid visvoer in je aquarium.

Voer mag de bodem niet raken

Elk aquarium is anders. Je kunt bijvoorbeeld 10 of 100 vissen in je aquarium houden en die verschillen wellicht ook nog eens in soort. Het is dus moeilijk te zeggen hoeveel visvoer je aquarium nodig heeft. Als regel hanteren wij bij vlokvoer dat het de bodem niet mag raken. Ook mag het visvoer niet op het wateroppervlak blijven liggen. Door dit in de gaten te houden leer je snel genoeg hoeveel visvoer jouw aquarium nodig heeft! 

Vlokvoer kopen bij Welkoop

Er bestaan veel verschillende soorten visvoer voor je aquarium, maar bij Welkoop adviseren wij vlokvoer. Dit gedroogde vissenvoer is een mix van dierlijke en plantaardige stoffen. Vlokvoer blijft even drijven en zinkt dan naar de bodem. Daarom is dit het ideale visvoer in een aquarium met veel waterlagen. 

Tetra goudvisvoer

Wij hebben enkel visvoer van Tetra in ons aanbod. Dit merk staat garant voor kwaliteit. Wij begrijpen dat de een meer visvoer in zijn aquarium nodig heeft dan de ander. Daarom kun je bij ons aquariumvisvoer kopen in verpakkingen van 100 ml, 250 ml, 500 ml. Je kunt het Tetra goudvisvoer kopen op onze webshop. Vanaf € 40 betalen wij de verzendkosten voor je! 

Tetra Animin

Een veelgevraagd visvoer voor in het aquarium is Tetra Animin. Dit visvoer is speciaal bedoeld voor sluierstaartachtigen. Maar omdat het voer naar de bodem zakt, is het geschikt voor alle Japanse goudvissen. Daarnaast heeft dit visvoer voor je aquarium de volgende voordelen:

  • Snelle doorweektijd voor een gezonde voeding
  • Plantaardige eiwitten beperken darmproblemen
  • Carotenoïde versterkt de natuurlijke kleur

Ben je op zoek naar meer informatie over visvoer? Of wil je liever in de winkel je aquariumvisvoer kopen? Bezoek dan één van onze vele filialen. Onze specialisten staan klaar om jou te voorzien van persoonlijk advies. Welkoop. Weet wat te doen.