Peperzaden

Het lijkt alsof pepers met de jaren populairder worden. Mensen zijn steeds meer aan het variëren en experimenteren met gerechten. En daar komt vaak pittig eten bij kijken. En hoe krijg je eten nou goed pittig? Met pepers! Er zijn verschillende soorten peperzaden die je lekker kunt gebruiken. Maar hoe weet je nou wat de beste keuze peperzaad is voor jou? We nemen we je mee in de opties, variëteiten en mogelijkheden! 

Bekijk ook: Paprikazaden | Tomatenzaden | Andijviezaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wanneer kun je het beste peperzaad zaaien?

Peperzaden kun je het beste zaaien in de lente. Eerder is ook mogelijk, zolang het niet meer vriest! Net als tomatenplanten, groeien chiliplanten ook het beste in warme seizoenen. Maar hoe kun je dit het beste zaaien? Peperzaad kun je in een vochtige grond zaaien. De zaden zaai je ongeveer een centimeter uit elkaar. Om ervoor te zorgen dat de planten genoeg energie hebben om de grond uit te komen, moet je ze niet te diep zaaien. De meeste peperzaden ontkiemen in ongeveer een week, maar dit kan ook langer duren vanwege temperatuurverschillen. Wacht dit dus rustig af!

Welke peperzaden zijn er?

Bij Welkoop kun je verschillende soorten peperzaden kopen. De peperzaadjes zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Biquinho peper
  • Cayenna peper
  • Habanero peper
  • Japapano peper 

Welke peper je ook kiest, bij Welkoop kun je de beste kwaliteit verwachten. En daarnaast de beste prijzen. Pepers zijn zeer geschikt om in Nederland te telen. Het is een warmteminnend gewas, dus peper heeft voldoende warmte nodig om te kunnen groeien en overleven.

De scherpte van een peper

Peperzaden zijn verkrijgbaar in verschillende scherptes. Het is algemeen bekend dat pepers erg pittig kunnen zijn. Om de scherpte van pepers te bepalen wordt de Scovilleschaal gebruikt. Daarbij wordt gemeten hoe hoog de concentratie van capsaïcine is. Gemiddeld vind een Nederlander een gerecht met 500 tot 1000 Scoville-eenheden pittig. 

Welkoop peperzaden bestellen

Ga je voor normale peperzaden of voor rode peperzaadjes? Peperzaden kopen doe je eenvoudig via onze webshop. Voor wat uitgebreider advies kun je terecht in één van onze vele winkels. Onze specialisten staan klaar om jou te adviseren over de juiste peperzaden voor jouw moestuin. Ook voor informatie over de verzorging van de peperzaden of andere groentenzaden kun je terecht bij de specialisten in onze winkels. Hierna kun je binnen enkele dagen de peperzaden in je eigen groentetuin zaaien. Welkoop. Weet wat te doen.