Broedmachines

Wil jij eieren laten uitbroeden met zeer goede broedresultaten? Dan ben je op zoek naar broedmachines van Welkoop. Bij Welkoop kun je broedmachines kopen die zowel geschikt zijn voor beginners als voor de broeders met meer ervaring. Wil je een broedmachine kopen, dan bepaal je zelf wanneer de eieren uitkomen. Het voordeel van het werken met broedmachines is dan ook dat je zelf de temperatuur kunt bepalen, wat zorgt voor de beste resultaten. De temperatuurregeling is namelijk het belangrijkste onderdeel van het veredelingsproces. Een ideale temperatuur voor een broedmachine is 37,8 graden. 

Bekijk ook: Kip & Pluimvee | Broeden | Warmtelampen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Broedmachine voor thuis

Ga je een broedmachine kopen dan zijn er verschillende specificaties die je in gedachten kunt houden, zoals de capaciteit, de temperatuurregelaar en verdere toebehoren. Voor wie eieren van kippen, kwartels, fazanten of eenden wil broeden zit juist met de Brinsea broedmachine. Deze relatief goedkope broedmachine is zeer compact en heeft goede resultaten. Ook de capaciteit van de ei broedmachine is naar verhouding erg goed. De eieren broedmachine heeft een capaciteit van 10 kippeneieren, 12 kwarteleieren, 12 fazanteneieren of 7 eendeneieren. De Brinsea broedmachine heeft een adapter van 12 volt en is daarom ook zeer veilig. 

Temperatuur van de Broedmachine

Om eenvoudig aan de slag te kunnen gaan is de broedmachine in de fabriek reeds ingesteld op de meest voorkomende broedtemperatuur. Echter is dit eenvoudig aan te passen op het moment dat je een andere temperatuur aan wil houden. De elektronische thermostaat zorgt voor een nauwkeurige temperatuur die eenvoudig is af te lezen op de bijgeleverde glasthermometer. 

Eieren broeden

Wat kun je doen om het broeden van de eieren optimaal te laten verlopen? De eieren dienen tweemaal per dag handmatig gekeerd te worden. Daarnaast is het goed om te weten dat het vochtreservoir ongeveer één keer per twee dagen bijgevuld moet worden. Het vochtreservoir kun je vanaf de buitenkant bij te vullen. Dankzij de doorzichtige kap van de broedmachine kan het broedproces vanuit elke hoek goed gevolgd worden. Een tip die we daarnaast graag meegeven is dat je broedeieren maximaal 14 dagen kunt bewaren voor ze in de broedmachine gaan. Als je ze toch langer bewaart, zal het uitkomstpercentage snel omlaag gaan.

Broedmachine kopen bij Welkoop 

Afhankelijk van de voorraad zijn er bij Welkoop verschillende broedmachines leverbaar. Broedmachines bij Welkoop worden gratis bezorgd vanaf een bestelwaarde van €40,-. Ben je op zoek naar andere producten voor agrarisch gebruik? Welkoop weet wat te doen. Welkoop heeft 20.000 producten op de webshop, maar ook voor persoonlijk advies kun je terecht bij het personeel in één van onze winkels.