Gebitsverzorgende snacks

Kauwsnacks die lekker zijn en tegelijk het gebit van je hond verzorgen? Bij Welkoop vind je de tandenborstelsnacks van Whimzees en de dentasticks van Pedigree®, Purina® en ons eigen Welkoop-merk. Door de flexibele kauwstructuur hebben deze kauwsnacks een positief effect op de tandverzorging van een hond. Geen overbodige luxe. Want ook honden kunnen tandplak en tandsteen krijgen. Dat ze smakelijk zijn, vindt jouw hond weer heerlijk. De beste manier dus om de tanden van een hond te verzorgen – als het aan je viervoeter ligt.

Bekijk ook: Alle hondensnacks | Gedroogde snacks | Kauwsnacks

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tanden verzorgen van een hond

Een gezond gebit betekent een blije hond. Maar lang niet elke hond houdt ervan dat zijn tanden worden gepoetst met een tandenborstel en tandpasta. Dus gelukkig zijn er naast de normale hondensnacks zoals gedroogde snacks, hondenkoekjes en kauwsnacks, ook gebitsverzorgende snacks!

Snacks zoals dentasticks zijn een manier om invulling te geven aan de dagelijkse tandverzorging van je hond. Naast smakelijk, zijn deze snacks nuttig. Ze geven je hond wat kauwen, maar zijn ook wat flexibel. De dentasticks hebben een speciale vorm, als een tandwiel. Zo komen deze snacks ook bij de moeilijk bereikbare plekjes, waar ze tandplak verwijderen en de vorming van tandsteen tegengaan. Op deze manier helpen ze je het gebit van je hond te verzorgen. Dat de snacks echt werken en positief zijn voor honden en hun tandverzorging, is bij sommige sticks wetenschappelijk bewezen.

Lees ook ons advies over gebitsverzorging bij honden.

Snacks voor de tandverzorging van je hond

Snacks die het gebit van een hond verzorgen zijn er in verschillende soorten. Sommige hebben een speciale vorm die helpt om tandplak te verwijderen. Andere kauwsnacks bevatten ingrediënten die bijdragen aan een frisse adem. Bij de meeste van deze snacks geldt dat je er maximaal één per dag voert. Natuurlijk moet de snacks qua formaat wel passen bij het gebit van je hond. Daarom zijn de dentasticks en andere gebitsverzorgende snacks er in meerdere maten: mini, medium en maxi.

  • Sticks

Dentasticks hebben een speciale vorm en reinigen zelfs de moeilijkst bereikbare plekjes tussen de tanden. Pedigree DentaStix® hebben een X-vorm en bevatten actieve ingrediënten. Geef je je hond er elke dag één, dan kunnen de stix de vorming van tandsteen tot tachtig procent verminderen. De DentaLife® sticks van Purina en de dentasticks van Welkoop hebben de vorm van een tandwiel.

  • Tandenborstel snack

De vorm van de Whimzees tandenborstel snack maakt gelijk duidelijk dat deze snack het gebit verzorgt. Je hond knabbelt letterlijk op een tandenborstel! De Whimzees tandenborstel is vegetarisch, glutenvrij en helpt tandplak en tandsteen tegen te gaan.

Vanaf welke leeftijd?

Dentasticks van Pedigree en Welkoop mag je voeren aan honden van vier maanden of ouder. Purina adviseert om hun gebitsverzorgende snacks pas te geven wanneer je hond één jaar of ouder is. De Whimzees tandenborstel is geschikt voor honden vanaf negen maanden. Jonge puppy’s moeten dus eerst wat ouder zijn voordat ze van deze traktaties mogen smullen. Tot die tijd is er voor hen allerlei puppyspeelgoed, waaronder dental speelgoed, waar ze naar hartenlust op kunnen bijten.

Tip! Naast de gebitsverzorgende snacks kun je je hond ook speelgoed geven dat voorziet in de kauwbehoefte – en meteen de tandhygiëne verbetert. Zoals een flosstouw of speelbot.

Hondensnacks om te trainen
Hondenkoekjes doen het goed bij hondentraining. Luistert je hond goed, dan kun je hem belonen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld zachte gums of trainingssnoepjes nemen; ze happen lekker snel weg. Omdat de hoeveelheid snoepjes die je tijdens een cursus geeft nogal oploopt, is het prima dat ze niet zo groot zijn. Je hond vindt ze heerlijk en zal zeker z’n best doen!
Wist je dat er hondenspeelgoed is waarin je kleine hondensnoepjes kan verstoppen? Met de snackbal krijgt je hond spelenderwijs een snoepje, met het Dog Casino krijgt hij dat alleen als hij zijn hersens laat kraken!