Longeren

Longeren is een ideale oplossing voor het fit houden van jouw paard of pony. Je oefent op dezelfde manier als wanneer je op het paard rijdt, maar dan zonder belasting van het dier. Het is een goede manier om je paard te trainen op het gebied van conditie. Gebruik bij het longeren eventueel hulpteugels om bepaalde oefeningen uit te voeren. Welkoop biedt verschillende soorten benodigdheden voor het longeren. Kom langs in een van de vele Welkoop winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar met passend advies. Shop je liever online? Bekijk het gehele aanbod in de webshop en bestel gemakkelijk jouw favoriete product. We bezorgen de bestelling thuis en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De benodigdheden voor het longeren 

Voor het longeren heb je altijd een longeerlijn en een zweep nodig. De longeerlijn is jouw fysieke connectie met het paard en waarmee je het paard stuurt. Gebruik de zweep om het paard voorwaarts te maken. Het vasthouden van een zweep is vaak al voldoende om het paard in beweging te krijgen. Hou de longeerlijn altijd in je leidende hand en zorg dat je extra lijn hebt om het paard de ruimte te geven. Bij het verstappen of een disbalans heeft het paard meer ruimte nodig. 

De optionele producten omtrent longeren 

Naast de zweep en de lijn kun je verschillende hulpmiddelen toevoegen aan de training. Een longeersingel gebruik je voor het bevestigen van de hulplijnen. Een longeersingel is niet altijd nodig bij hulpteugels. Dit is afhankelijk van welk type hulpteugels dat je gebruikt. Voor ervaren amazones bestaat er een longeerhulp. Deze dient ter vanging van de longeersingel. 

Tips voor het longeren van jouw paard

Longeren op een manier die effectief is, vergt enige oefening. Hieronder lees je verschillende tips die je daarbij helpen. 

  1. Wees je bewust van jouw houding tijden het longeren. De lichaamstaal die je uitstraalt, heeft effect op het paard. 
  2. Maak gebruik van een optoming. Die kan voor elk paard verschillend zijn. Je hebt keuze uit het reguliere halster, een bitloos hoofdstel of een hoofdstel met bit. Een beginnend paard start met een reguliere halster. 
  3. Wissel regelmatig van kant en gebruik de hele rijbaan. Zo belast je minder bepaalde pezen. 
  4. Longeer niet te lang. Een training van 20 minuten is al voldoende voor een jong paard. 
  5. Geef het paard de ruimte als hij aan het touw trekt. Een jong paard kan moeite hebben met de balans. Door het paard extra touw te geven kan het paard beter de balans terugvinden. 

Ben jij benieuwd wat het beste bij jouw paard past? Kom langs in de winkel of bekijk het aanbod in de webshop. Maak jouw uitrusting compleet en bekijk het aanbod voor paarden met onder andere paardendekens, stalbenodigdheden en verzorging