Profiteer nu van 25% korting op 1 dierartikel naar keuze. Gebruik code DIER25 bij het afrekenen. Bekijk actievoorwaarden.
Malser vlees door het gebruik van BBQ saus
Gebruik een barbecuesaus om het vlees tijdens het grillen te besmeren of als saus naast BBQ geroosterd vlees of groenten. Gebruik ze ook als marinade voor het vlees voordat je het op de grill plaatst, maak creeër je nog een smaakvollere bite. Sommige BBQ-sauzen bevatten ingrediënten zoals azijn of citrusvruchten die helpen om het vlees malser te maken. Door het vlees te marineren met BBQ-saus kan je dus een malser resultaat bereiken. Wanneer je vlees op de barbecue grillt, kan het makkelijk uitdrogen. Door BBQ-saus te gebruiken tijdens het grillen, creëer je een barrière die het vlees beschermt tegen uitdroging. Hierdoor blijft het vlees sappiger en mals.
Kies de perfecte BBQ saus
Vind je het lastig om te kiezen voor een BBQ saus? De keuze hangt af van persoonlijke smaak en het soort vlees dat je wilt bereiden. Bijvoorbeeld, een zoete saus is geweldig voor gegrilde kip, terwijl een pittige saus goed past bij rundvlees of worst. Welkoop heeft deze sauzen voor de barbecue:
- Carolina Mustard is een mosterd BBQ saus en aan te raden bij karbonade en barbecueworst.
- Kansas City Red is een traditionele BBQ saus en heerlijk bij rood vlees of kip.
- Mississippi Comeback is een veelzijdige saus met chili, uitjes en krachtige specerijen, te gebruiken als dipsaus of dressing.
- Memphis Sweet & Smokey is zoet, rokerig en vol van smaak en bij alles van de barbecue goed te combineren, een heerlijke saus voor op de barbecue.
- Gilroy Garlic is een klassieke knoflook BBQ saus en een aanrader bij lamsvlees, gyros of gegrilde gerechten.
- California Hot heeft een pittige en fruitige smaak gemaakt van Jalapeño's en pepers.
- Alabama White is de traditionele witte bqq saus en de ultieme dressing voor coleslaw.
Ben je een liefhebber van barbecueën? Zorg ervoor dat je dan altijd de perfecte barbecuesaus in huis hebt. Bekijk ook onze BBQ kookboeken, BBQ rubs en BBQ roosters.