Fruitzaden

Wil jij meer vitamine C in je tuin? Dat kan met de fruitzaden van Welkoop. Of je nu meloenzaden, aardbeizaden of andere fruitzaden wil planten; je vindt ze hier. Voor iedereen is hier wat lekkers te vinden. Het grote voordeel is dat je geen grote lappen grond nodig hebt om je eigen fruit te kweken. Op een klein stukje grond heb je al genoeg ruimte om wat fruit te laten groeien. Neem een kijkje in ons aanbod en wie weet pluk jij binnenkort jouw eigen fruit direct uit de tuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom fruitzaden kopen?

Fruit eten is goed voor je! Het zit vol vitamines en mineralen die er voor zorgen dat je lichaam gezond blijft. Door het in je eigen tuin te planten, heb je het altijd tot je beschikking. Daar pluk je de vruchten van!

Je eigen fruitzaden planten is ook veel duurzamer dan het kopen ervan. Kijk maar eens hoeveel kilometers een stukje fruit maakt voordat het in de supermarkt ligt. Nadat jij je eigen fruit hebt laten groeien, kost het slechts een paar stappen. Nog niet overtuigd? Hieronder lees je meer redenen waarom jij fruitzaden zou moeten overwegen.

  • Mooie aanvulling op je tuin
  • Eenvoudig te verbouwen
  • Niet afhankelijk van de supermarkt
  • Goedkoper
  • Puur natuur! Zonder chemische bestrijdingsmiddelen
  • Je blijft lekker in beweging

Je fruitzaden beschermen tijdens de groei

Ga je fruitzaden planten? Wees voorbereid op rovers die op de loer liggen om je vruchten op te peuzelen. Ga je aardbeizaden kopen? Zodra er vruchten aan de plant komen, is het verstandig om een vogelnet over de plant te leggen. Zo kunnen vogels er niet bij komen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van gaas. Let er dan wel op dat het gaas een goede dichtheid heeft zodat vogels er niet in vast kunnen raken.

Het beste uit je fruitzaden halen

Je wil je fruitzaden natuurlijk laten groeien tot de lekkerste stukjes fruit. Dan is het verstandig om onderzoek te doen naar de vrucht. Kijk bijvoorbeeld naar het seizoen en welke maanden het beste zijn om te beginnen met het zaaien. Meloenzaden kun je bijvoorbeeld het beste zaaien in de maand april. Laat ze eerst binnenshuis op kamertemperatuur ontkiemen. Plant de meloenzaden, vervolgens in de tuin op een zonnige plek. Niet alleen watermeloenzaden, maar ook aardbeien zaden kun je vanaf maart of april al zaaien. Let er ook op dat je het fruit genoeg en regelmatig water geeft, zeker in droge periodes. Wil je meer informatie over de plant die het beste bij jou past? Je bent altijd welkom in een van de vele winkels van Welkoop, waar je persoonlijk advies kunt krijgen.

Bekijk ook: Groentezaden | Plantuien & pootgoed | Bloemzaden | Bloembollen