Rupsen

Lijken je planten op een gatenkaas met gekrulde punten? Dan heb je waarschijnlijk last van rupsen. Schade door rupsen kwam vooral in de late zomer en in de herfst voor, maar de laatste jaren zien we schade door rupsen ook al in het begin van het teelseizoen. We zijn dus van maart tot november in de weer om rupsen te bestrijden. Dit doen wij bij Welkoop met de beste bestrijdingsmiddelen tegen rupsen, van de topmerken ECOstyle, Protect Garden en Topbuxus. Wil jij zelf rupsen bestrijden? Bekijk onze producten en maak je tuin rupsvrij!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Rupsen bestrijden bij Welkoop

Rupsen groeien ongelofelijk snel. Daardoor kunnen ze in korte tijd je hele moestuin kaalvreten. Zo kun je natuurlijk nooit van je zelfgekweekte groenten genieten. Rupsen bestrijden doen we bij Welkoop daarom op de volgende manieren.

Natuurlijke vijanden

Rupsen eten zelf veel, maar worden ook graag gegeten. Ze hebben een hoog eiwitgehalte, waardoor ze interessant zijn voor veel natuurlijke vijanden. Met wat geluk en een beetje hulp nemen zij het rupsen bestrijden van jou over. 

Vogels

Als we natuurlijk vijanden zeggen, dan zeggen we vogels. Lok vogels jouw tuin in, met bijvoorbeeld een vogelhuisje, om rupsen te bestrijden. Het is eten of gegeten worden. 

Sluipwespen

Een andere natuurlijk vijand van de rups is de sluipwesp. Sluipwespen leggen hun eitjes in de rupsen, waardoor hun larven zich van binnen een weg naar buiten eten. Een stapel dood houtafval in je tuin trekt sluipwespen aan. Geen sluipwesp te zien? Om snel rupsen te bestrijden kun je ze ook bij ons bestellen. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. 

De beste middelen tegen rupsen 

Als natuurlijke vijanden je niet willen helpen, zijn er gelukkig nog genoeg dingen die je zelf kunt doen om rupsen te bestrijden. Bij Welkoop gebruiken we hiervoor de volgende middelen.

Desect concentraat

Eén van die middelen is desect concentraat. Wij gebruiken desect concentraat van ECOstyle Rupsvrij. ECOstyle Rupsvrij spuit je simpelweg op het gewas om rupsen te bestrijden. Binnen enkele dagen ben jij van je rupsenprobleem verlost.

Protect Garden Desect

Protect Garden Desect is onze beste spray als het gaat om gewasbescherming. Deze spray kan worden ingezet tegen rupsen, luizen en kevers op groenten en sierplanten. Ook buxusmotten zijn niet veilig voor deze spray. Protect Garden Desect werkt snel en is altijd klaar voor gebruik! 

Topbuxus Anti Rups

Ben je op zoek naar een oplossing voor buxusrupsen? Wij gebruiken hiervoor Topbuxus Anti Rups. Anti Rups is een biologische spuitvloeistof met micro-organismen als werkzame stof. Met deze spray zullen je planten volledig herstellen. Daarnaast heeft deze spray de volgende voordelen:

  • Inzetbaar voor meerdere soorten rupsen
  • Geschikt voor preventief gebruik
  • 100% veilig voor mensen en andere dieren
  • 15 gram behandelt 200 m² buxus

Al onze andere artikelen kun je ook eenvoudig op onze webshop bestellen. Heb je een bestelbedrag van € 40 bereikt? Dan betalen wij de verzendkosten voor je. Ben je op zoek naar meer informatie over rupsen bestrijden? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Welkoop. Weet wat te doen.