Groeifolie

Het geheime wapen van de slimme moestuinier? Dat is folie. Bij Welkoop kun je onder meer kweekfolie en groeifolie kopen. Met groeifolie creëer je het perfecte klimaat voor gezonde en sterke planten. En bevorder je dus de groei van je planten. Zo staan je zaailingen in de volle grond er nét wat beter bij. Dat is trouwens geen overbodige luxe, want zaailingen en jonge planten zijn kwetsbaar – en ons Nederlandse weer kan meedogenloos voor ze zijn. Kweekfolie leg je over de grond en in de gaatjes poot je de plantjes.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is groeifolie?

Groeifolie, of kweekfolie, is transparante folie die je in je moestuin gebruikt en over tunnelbogen spant. Zo maak je een kweektunnel waar planten goed in groeien.

Groeifolie is dun genoeg om te plooien en sterk genoeg om een flinke storm te weerstaan. Het is gemaakt van het kunststof polyethyleen dat goed tegen uv-straling kan. Dus de zon zal je folie niet snel aantasten. Voor een goede beluchting is het folie geperforeerd. De gaatjes laten een teveel aan vocht en warmte snel wegtrekken.

Groeifolie in de moestuin

Met groeifolie maak je eigenlijk een soort tuinkas voor de zaden en planten in de volle grond. En dat heeft voordelen voor je planten. Het folie helpt je om planten:

  • te beschermen tegen weersinvloeden, zoals harde regen, wind en hagel;
  • te beschermen tegen vraatzuchtige insecten en vogels;
  • sneller op te kweken in de warmte van een kweektunnel - zo’n tunnel maak je eenvoudig met tunnelbogen;
  • te beschermen tegen verbranding door scherpe zonnestralen.

Vergroot je opbrengst met groeifolie én kweekfolie

In de moestuin is groeifolie ideaal in combinatie met een kweekfolie. Kweekfolie leg je op de grond. Dit folie zorgt ervoor dat je aardbeien, komkommers of tomaten niet door grond worden aangetast.

Er zijn allerlei slimme kweekfolies te krijgen. Stuk voor stuk helpen ze je om nog meer oogst uit je moestuin te krijgen. Zo is er zilverkleurig folie dat zonlicht naar de onderkant van bladeren weerkaatst – meer licht is meer groei. Of folie dat luizen en andere vervelende beestjes op afstand houdt. Bij Welkoop vind je van het merk Nature kweekfolie voor tomaten. Dit kweekfolie is rood van kleur en weerkaatst de rode golven uit het lichtspectrum, die op hun beurt de zachtheid en suikergehalte van fruit positief beïnvloeden. In je moestuin kweek je met zo’n folie dus de lekkerste tomaten.

Moestuineren met Welkoop

Naast kweekfolie en groeifolie vind je bij Welkoop een groot assortiment met alles wat je nodig hebt voor een succesvolle moestuin. Zo kan je moestuin natuurlijk niet zonder een regelmatige boost – en wel in de vorm van moestuinmest. Verder hebben we onmisbare tuingereedschappen zoals een spade, tuinslang, schoffel en hark. En om je zaden te laten ontkiemen vind je bij Welkoop de essentiële kweekbenodigdheden, zoals kweekbakken en turfpotjes.