Wat is goed kittenvoer?

In de eerste weken groeit je kitten razendsnel. Daarom is het belangrijk dat je nieuwe vriendje de juiste voeding binnenkrijgt. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Daar lees je in dit artikel meer over.

Bekijk: Kittenvoer | Droogvoer | Natvoer | Ontdek ons eigen merk

Van moedermelk naar brokken

Heeft jouw poes een nestje gekregen? Dan kan je de kittens niet direct al brokjes geven. Zorg ervoor dat je de voeding zorgvuldig opbouwt: 

  1. Tot 3-4 weken kunnen kittens moedermelk krijgen. 
  2. Vanaf 3-4 weken kan je de kittens bijvoeren met blikvoer (natvoer).
  3. Na ongeveer 6 weken kunnen de meeste kittens overgaan op droogvoer, ofwel brokjes. 

Ben je van plan om je kittens te verkopen, houd er dan rekening mee dat ze na ongeveer 8-9 weken het nest kunnen verlaten. Heb je zelf kittens gekocht bij een fokker? Dan kan je jouw kittens dus al direct voeren met kittenvoer.


Geef je kitten kittenvoer

Over kittenvoer gesproken - het klinkt logisch, maar het is heel belangrijk om je kitten ook echt voeding te geven voor kittens. Voer voor volwassen katten richt zich op het behoud van het gewicht en niet zozeer op de ontwikkeling en de groei. Dat zijn juist wel belangrijke aspecten van  kittenvoer. 

Kittenbrokjes zijn verder kleiner en daardoor makkelijker te eten voor je kleine pluizenbol.

Wat zit er in goed kittenvoer? 

Eén kittenbrokje bevat meer energie dan een brokje voor volwassen katten . Dit is beter voor zijn maag, die nog niet helemaal is volgroeid.

Kittens hebben meer eiwitten nodig dan volwassen katten. Deze dragen bij aan een gezonde groei. Zo wordt je kitten groot en sterk!

Kittenvoer bevat minder zetmeel. Vooral kleine kittens hebben namelijk nog moeite met het verteren van zetmeel.

Voor een gezonde groei heeft je kitten meer taurine nodig. Je kitten kan dit eiwit niet zelf aanmaken, en moet deze uit voeding halen.


Ontdek ons eigen merk kittenvoeding.

Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, ondersteunt een gezonde en glanzende vacht en draagt bij aan de vitaliteit.

Bekijk aanbod


Droogvoer of natvoer?

Je kan kittenvoer grofweg onderverdelen in droogvoer (brokjes) en natvoer (bijvoorbeeld paté). Droog- en natvoer hebben beide verschillende eigenschappen. Het ene is daardoor niet per se beter dan het andere. Welke vorm je kiest is afhankelijk van de voorkeur van je kitten en wat jij fijn vindt.

Veel kattenbaasjes geven een combinatie van droog- en natvoer. Bijvoorbeeld wat droogvoer in de ochtend, en ‘s avonds natvoer. Zo krijgt je kitten het beste van twee werelden. 

Na 12 maanden mag je overstappen naar volwassen voer. Hoeveel voer je jouw kitten mag geven? Dat lees je in dit artikel.

Brokjes droogvoer kan je ook gebruiken als beloning! Een verantwoord tussendoortje - want het is al onderdeel van de dagelijkse voeding. Handig als je jouw poezebeest iets aan wil leren. 


Kies uit verschillende merken

Bij Welkoop heb je de keuze tussen verschillende merken kittenvoer. Ga je voor kwaliteit én een voordelige prijs? Kijk dan eens naar ons eigen merk Welkoop. Dit kittenvoer biedt een uitgebalanceerde mix aan ingrediënten en bevat alle dagelijks benodigde voedingsstoffen voor jouw kitten. 

Daarnaast heb je ook een ruime keuze in A-merken zoals Felix en Whiskas

Naast de gewone voeding kan je jouw kitten natuurlijk ook eens belonen met een lekker kattensnoepje. Kies in dat geval wel voor wat zachtere snoepjes, bijvoorbeeld Cat Yums van Vitakraft


Gratis welkomstpakket voor je kitten

Nieuwe kitten in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis kittenpakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan