Natural

Wie kippen of duiven houdt weet: hun hok ligt in een vingerknip vol met uitwerpselen. Om de hygiëne op peil te houden, kun je de producten van het merk Naturel gebruiken. Zo heeft Naturel hokwit, een fijngemalen krijt waarmee je de binnenverblijven van je gevederde vrienden keurig droog en fris houdt.

Natural: echte sportduivenliefhebbers

België, 1936: de familie Descheemaecker richt hun bedrijf Natural op – uit fascinatie voor sportduiven én het houden van die vliegers. Als de tweede generatie Descheemaecker het bedrijf overneemt, komt de focus te liggen op voedings- en verzorgingsmiddelen voor wedstrijdduiven. Kosten noch moeite worden gespaard om de beste producten te maken. Met succes! Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van Natural en zijn er lijnen ontwikkeld voor andere vogelsoorten. De producten van het Belgische bedrijf worden in meer dan 55 landen ter wereld verkocht.

Hokwit van Natural

Hokwit van Natural

Om de verblijven van je kippen en vogels schoon te houden, kun je hokwit gebruiken. Hokwit van Natural bestaat uit fijngemalen krijt. De eigenschap van dit krijt is dat het zeer veel vocht kan opnemen. Strooi je het uit in het hok, dan drogen zelfs de meest vochtige plekken van mest en urine netjes op. Hokwit heeft als bijkomend voordeel dat het desinfecterend werkt. Zo zorg jij er als duivenmelker of kippenhouder voor dat jouw dieren het goed hebben. Je verkleint meteen de kans op ziektes door onhygiënische omstandigheden. Mijten en bloedluizen bijvoorbeeld kunnen slecht tegen de droogte en overleven niet in het fijne poeder.

Hokwit van Natural is verkrijgbaar in zakken van 2,5 kg. Eén zo’n zak is voldoende om een oppervlak van ongeveer 20 m2 mee te bedekken.

Bij Welkoop kun je terecht voor alles voor je kippen en duiven. Van kippenvoer tot duivenvoer en van hokken tot drinkbakjes. Ook helpen we bij Welkoop bloedluis tegen te gaan. En we geven advies over de verzorging! Lees bijvoorbeeld ons advies over de huisvesting van kippen.

Natural Hokwit

Natural Hokwit aanbrengen

Hokwit is makkelijk in gebruik. Je strooit het rechtstreeks over vochtige mestplekken. Een klein beetje is voldoende, je hoeft het niet te mengen. Voor een optimaal resultaat strooi je dagelijks wat hokwit in je kippenhok of duiventil, met name dus op de plek waar de meeste uitwerpselen liggen. Veel last van vochtigheid? Verdeel Naturel hokwit dan elke dag over de hele bodem van het hok. Het krijtpoeder absorbeert alle vocht en verspreidt ook nog eens een frisse geur.

Hokwit of witkalk?

Het verschil tussen hokwit en witkalk legt Welkoop je graag uit. Eerst de overeenkomst:

net zoals hokwit, helpt witkalk om de leefomstandigheden binnen de vogelverblijven comfortabel, droog en schoon te houden. Maar waar je hokwit eenvoudig kunt uitstrooien, moet je witkalk met de kwast of roller in het hok aanbrengen. Witkalk is dan ook meer bedoeld voor op de wanden, hokwit strooi je over de bodem.