Redbrick logo

Redbrick

Werkschoenen die eruitzien als werkschoenen? Niet als het aan Redbrick ligt. Dit Nederlandse merk ontwikkelt schoenen voor in de bouw, agrarische sector en transportsector – maar dan met de looks van een paar gympen of sneakers. Redbrick werkschoenen beschikken net als andere veiligheidsschoenen over de vereiste veiligheidsnormen, maar zien er in de verste verte dus niet uit als veiligheidsschoenen. En ze lopen ook nét zo comfortabel als sneakers! Dit is dan ook precies waarom je Redbrick bij Welkoop kunt kopen.

Redbrick werkschoenen

Redbrick vindt de markt van werkschoenen traditioneel en laat graag zien dat het anders kan. Daarom bracht het merk in 2008 hun eerste veiligheidsschoenen op de markt; een collectie van werkschoenen die het uiterlijk hadden van een sneaker. Een innovatie in sectoren zoals de bouw en transport! Na veel doorontwikkelen waren in 2018 hun ongeëvenaarde veiligheidsschoenen een feit, of, beter gezegd: hun safety sneakers – zoals Redbrick werkschoenen liever noemt. Inmiddels heeft het merk al een miljoen paar schoenen verkocht – en zijn er dus heel veel stappen mee gezet op de werkvloer!

De Redbrick schoenen zijn verdeeld onder verschillende collecties:

  • Motion
  • Sneakers
  • Ladies Line
  • Freerunner
  • Classics 

Welkoop is een van de Redbrick verkooppunten. In onze winkel vind je Redbrick werkschoenen voor dames en heren. We hebben de innovatieve Motion-schoenen, maar ook de Ladies Line (werkschoenen voor dames) en Classics: de originele safety shoes. Sommige van deze Redbrick werkschoenen zijn unisex en dus geschikt voor dames en heren. In onze winkel vind je dit samen met alle andere eigenschappen (zoals de veiligheidsnorm en gebruikte materialen), terug bij de specificaties van de schoen.

Redbrick motion collectie

Motion

Iets wat veilig is, hoeft er niet per se ook zo uit te zien. Dat bewijst Redbrick met de schoenen uit de Motion-collectie. Deze zijn speciaal ontworpen voor in het magazijn en de logistiek. Ze zijn daarom extreem licht en heel comfortabel. De schoenen uit deze collectie zijn er met veiligheidsnorm S1 en S3. 

Neem de Motion Comet schoenen. Deze schoenen van Redbrick vind je bij Welkoop in het hoog en laag. Met deze werkschoenen combineert het merk lichte materialen en maximaal comfort met maximale veiligheid, namelijk veiligheidsnorm S3. Resultaat is een moderne schoen die – anders dan je op het eerste gezicht zou denken – gewoon over aan aluminium neus en kevlar tussenzool beschikt.

Redbrick werkschoenen
Redbrick werklaarzen

Original Sneakers

Wil je liever een lederen schoen? Dan is een werkschoen uit de Original Sneakers-collectie een goede optie. Ook hier zien we waarom het helemaal terecht is dat Redbrick veiligheidsschoenen liever ‘safety sneakers’ noemt. Deze werkschoenen met een bovenwerk van leder hebben namelijk een sportieve uitstraling die niet aan een werkschoen doet denken, maar bieden wel de hoogste bescherming: veiligheidsnorm S3. De zool met de bruin-witte rand is gemaakt van PU/TPU. Hiermee is deze anti-slip en bestand tegen olie en zuren. En omdat je je schoenen al snel elke dag en de héle dag draagt, is de voering sterk, vochtabsorberend én ademend. Zo houd je droge en frisse voeten! 

Tip! Wist je dat de Redbrick werkschoenen uitneembare zooltjes hebben? Je kunt dus je eigen inlegzolen in de schoenen leggen.

Ladies Line

Bij Welkoop hebben we ook de Redbrick werkschoenen voor dames. Deze schoenen zijn er in kleuren die je goed te combineren zijn met de rest van je outfit. Zoals blauw, zwart en paars. Ze hebben een smalle leest voor een ideale pasvorm, ademend bovenwerk en zijn licht van gewicht. Ook hebben de dameswerkschoenen een aluminium neus en kevlar tussenzool.

Met de Redbrick werkschoenen voor dames heb je dus geen zware kisten aan je voeten, maar zijn je voeten wel onverminderd beschermd tegen de gevaren die je zoal op de bouw of in de logistiek kunt tegenkomen.