Grisport logo

Sanicat

Als het op kattenbakvulling aankomt heb jij als kattenbaasje niet alleen je voorkeuren – ook je kat heeft zo zijn wensen. Wat dat betreft weten ze bij Sanicat maar al te goed wie in huis eigenlijk de baas is: je kat! Sanicat is hét merk voor kattengrit. Bij Welkoop vind je allerlei verschillende soorten kattenbakvulling van Sanicat. Jij blij, je kat blij!

Sanicat, voor elke kattenbak de perfecte vulling

Sanicat is onderdeel van een grote Spaanse onderneming in hygiënische producten voor huisdieren, een marktleider in Europa. Al 35 jaar lang maken ze deze producten met passie en toewijding. Bij Sanicat zoeken, selecteren en testen ze de beste absorberende mineralen en maken daar de perfecte kattenbakvulling van. Dit resulteert in verschillende soorten kattengrit: van klonterend tot niet-klonterend tot ecologisch.

Sanicat kattengrit helpt jou om het toilet van jouw pluizige vriendje(s) fris te houden. Bij Welkoop vind je diverse soorten:

  • Sanicat budget grit
  • Sanicat ecologische kattenbakvulling
  • Sanicat klontvormende vulling
  • Sanicat niet-klontvormende vulling
Sanicat

Sanicat klontvormende kattenbakvulling

Klontvormende kattenbakvulling is makkelijk in gebruik: je kat doet zijn behoefte en de vulling maakt er een compact klontje van. Vervolgens kun jij dat er eenvoudig uitscheppen. De kattenbak wordt dus niet nat en er komt geen plakkerig laagje onderin. Je verspilt op deze manier weinig tot geen grit! Het mooie van klontvormende vulling, zoals Sanicat Ultra, is dat het de meeste bacteriën doodt – nog voordat vieze luchtjes zich kunnen verspreiden. Heb je een extra gevoelige neus? Sanicat Strong Clumps ruikt naar babypoeder!

Familieuitje met Grisport werkschoenen en laarzen

Sanicat niet-klontvormend kattengrit

Voor katten die niet houden van de klontjes in hun bak heeft Sanicat ook kattenbakvulling die los blijft. De goede eigenschappen die een klontvormende vulling heeft – tegen geuren, vochtabsorberend, makkelijk in gebruik, hygiënisch – blijven gelukkig behouden. Sanicat Diamonds is een mooi voorbeeld: dit kattengrit bestaat uit korreltjes van silicagel. Daardoor komt er erg weinig stof vrij als je het gebruikt. En hoeveel vocht de gelkorrels ook absorberen, ze blijven mooi los van elkaar zodat je kat altijd naar hartenlust kan graven.

Sanicat ecologisch kattengrit

Past 100% natuurlijk meer bij jou als kattenbaasje? Dan zit je bij Sanicat eigenlijk altijd goed, want alle grondstoffen voor de kattenbakvulling worden gewonnen uit de natuur. Zoals het mineraal bentoniet, waaruit Sanicat Ultra bestaat. Ga je een stapje verder? Dan is Sanicat Corn Cob iets om uit te proberen. De korrels – of cobs in dit geval, samengeperste vezels – zijn gemaakt op basis van maïs. Lekker zacht voor de poezenpootjes. Dit duurzame kattengrit neemt vocht op, is klontvormend en gaat – dankzij de toevoeging van een slimme formule – geuren en bacteriën op natuurlijk wijze tegen. Het afval uit de kattenbak kun je gebruiken als compost!