Grisport logo

Grisport

Met Grisport haal je schoenen in huis met het label ‘made in Italy’. Grisport is een Italiaans merk dat in 1977 werd opgericht door de Italiaanse broers Graziano en Mario Grigolato. Door hun kennis over schoenen voor in de bergsport, werd Grisport al snel dé specialist in handgemaakte schoenen voor wandelen en vrije tijd. En nog altijd wordt elke schoen grotendeels handmatig geproduceerd! Dus, heb je veel kilometers voor de boeg? Ga dan voor Grisport wandelschoenen. Van plan om ze te dragen naar je werk? Kies dan voor een paar hoogwaardige Grisport werkschoenen.

Grisport schoenen: Italiaans van top tot teen

Alle schoenen produceert Grisport van top tot teen in Italië, in hun eigen fabriek aan de voet van de Alpen. Hier ontwerpt een team van ontwerpers elke keer weer een functionele, eigentijdse schoenencollectie. Een mooi design en goede technologische eigenschappen vinden de ontwerpers belangrijk, maar wat elke keer weer op één staat, is comfort. Alle wandelschoenen, laarzen en werkschoenen móéten van Grisport de meest comfortabele pasvorm hebben.

Bij het vervaardigen gebruikt Grisport high-performance materialen, leersoorten en membranen. Zoals Vibram® zolen, Gore-tex® waterdichte folies, Cambrelle® voering en het HeelSupport System®. Bij dit maakproces verliest het merk de traditionele ervaring van het schoenenvak niet uit het oog; juist dit maakt dat Grisport schoenen de kwaliteit en details hebben die je van een handgemaakt product mag verwachten.

Bij Welkoop hebben we van Grisport deze schoenen:

werkschoenen

wandelschoenen

outdoorlaarzen

werklaarzen

Grisport werkschoenen

Grisport werkschoenen

Waar Grisport in eerste instantie vooral specialist was in schoenen voor de bergsport, ging het merk zich steeds meer verdiepen in technologie en innovatie. Sinds 2004 gebruiken ze deze expertise bij het ontwikkelen van hun Grisport werkschoenen. Resultaat is een collectie comfortabele werkschoenen van hoge kwaliteit die voldoen aan de veiligheidsnormen. Grisport veiligheidsschoenen beschikken bijvoorbeeld over een of meerdere van de volgende eigenschappen:

 • lederen voering
 • stalen of kevlar tussenzool
 • stalen of glasvezel neus
 • antislipzool
 • uitneembare inlegzool
 • waterdichte schacht
 • energieabsorberende hak
 • hielsupport

De werkschoenen van Grisport zijn ideaal om te dragen naar je werk. Moet je tijdens je werkzaamheden veel bewegen, zoals een stratenmaker, loodgieter of schilder doet? Dan zijn de lage Grisport werkschoenen handig, eventueel voorzien van een robuuste kruipneus. Werk je in sectoren waar je te maken kunt krijgen met koude temperaturen, natte omstandigheden, vallend gereedschap, vonken of metaalsplinters? Dan raadt Grisport de hoge werkschoenen of werklaarzen aan. 

Familieuitje met Grisport werkschoenen en laarzen
Grisport laarzen

Grisport laarzen

Bij Welkoop kun je van Grisport twee soorten laarzen kopen: outdoorlaarzen en werklaarzen. De outdoorlaarzen zijn gemaakt voor het leven buiten: om het huis en in de natuur. Zo is de Grisport Viken laars gemaakt van nubuckleer met een membraan. De laars is waterafstotend en ademend en biedt daarnaast natuurlijk – zoals je van Grisport mag verwachten – het comfort van een wandelschoen.

Zoek je een laars die niet alleen geschikt is voor het buitenleven maar ook nog eens tegen een stootje kan, bijvoorbeeld tijdens extreme werkomstandigheden in het groen? De werklaarzen van Grisport zijn dan ideaal. Deze robuuste laarzen houden je voeten droog en comfortabel. Ze zijn er met stalen neus en kevlar tussenzool. Wil je ook extra warmte, ga dan voor een paar Grisport werklaarzen dat met wol is gevoerd.

Grisport wandelschoenen

De Grisport wandelschoenen geven je voeten een goede steun, demping en stabiliteit. Of je nu houdt van wandelen, hiken of trekking – er is een paar wandelschoenen dat je past. Zo heeft het merk schoenen ontwikkeld voor:

 • dagelijkse wandelingen (active collectie)
 • reizen en citytrips (travel collectie)
 • wandelen over vlak en licht onverhard terrein (walking collectie)
 • hiken over verhard en onverhard terrein (hiking collectie)
 • bergtochten over ruw terrein (trekking collectie)

Schoenen uit de active, travel en walking collectie van Grisport zijn instappers van hoge kwaliteit die soepel lopen en de voeten een goede ondersteuning geven. Verlang je meer support omdat je wandelingen lang zijn of over onverharde wegen leiden? Dan zijn schoenen uit de hiking of trekking collectie aan te raden.