Hamat 

Van deurmat tot kunstgrasmat. 

Een groen gazon om de deur – maar dan zonder maaien, bemesten en besproeien. In en uit het huis lopen – maar dan zonder buiten mee naar binnen te nemen. Met Hamat geniet je nog meer om de deur. Letterlijk. Want dit Nederlandse merk is een specialist in matten. Van deurmat tot grasmat. Zo heeft Hamat kunstgras dat er levensecht uitziet. En droogloopmatten waarmee je het in huis makkelijker schoonhoudt. Buitengewoon functioneel.


Kunstgras 

Bij Welkoop vind je van Hamat kunstgras voor jouw tuin: HQ kunstgras in verschillende soorten. Wil je het gras in het echt zien? Kom naar één van onze winkels en bekijk hier de stalen van het kunstgras. Weet je al welke soort je wil? Koop je Hamat kunstgras eenvoudig in onze webshop. Mooi meegenomen: bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis. 

HQ kunstgras in 7 soorten

Het kunstgras van Hamat heeft de naam HQ kunstgras. Er zijn zeven soorten kunstgras beschikbaar. Of je nu van plan bent om het in je tuin te leggen, op je balkon, op rondom speeltoestellen – er is altijd een type HQ kunstgras dat perfect past.

De soorten kunstgras verschillen van elkaar in
dikte en het aantal kleurtinten. Daarnaast verschilt de UV-garantie. Dit zegt wat over hoelang het gras de originele kleur blijft behouden, bij blootstelling aan zonlicht. 


HQ kunstgras
Dikte grasmat 
Kleurtinten     
UV-garantie
Eigenschap 
Cordoba           
18 mm
4 8 jaar 
Budgetvriendelijk 
Paloma            
40 mm 
4 5 jaar 
Basis, zachte grasmat 
Celina              
35 mm
4
8 jaar 
Vergelijkbaar aan Paloma, maar andere afwerking van de toppen 
Salta               
40 mm
6 8 jaar 
Levensechte uitstraling, zachte grasmat 
Salvador 
50 mm
8 5 jaar
Extra zachte grasmat 
Rosario            
50 mm
6 
8 jaar
Extra zachte grasmat, premium
Colourfull 
14 mm
in 10 kleuren
250 dagen
Vrolijke uitstraling 


Twijfel je tussen twee verschillende soorten van HQ kunstgras? Of ben je benieuwd naar de zachtheid en kwaliteit van een soort? Kom naar één van onze winkels om stalen van het kunstgras te bekijken.

Een greep uit het aanbod: 


HQ Rosario - Kunstgras - 200x200 cm 20% Korting

HQ

HQ Rosario - Kunstgras - 200x200 cm

159.80 127.84
HQ Salvador - Kunstgras - 200x200 cm 20% Korting

HQ

HQ Salvador - Kunstgras - 200x200 cm

139.80 111.84
HQ Paloma - Kunstgras - 200x200 cm 20% Korting

HQ

HQ Paloma - Kunstgras - 200x200 cm

99.80 79.84
HQ Colourful - Kunstgras - 200x200 cm 20% Korting

HQ

HQ Colourful - Kunstgras - 200x200 cm

199.80 159.84

Dorre grassprietjes maken het net echt

Over het algemeen is het zo: hoe meer kleurtinten en hoe dikker de grasmat, hoe meer het kunstgras lijkt op echt gras. En hoe hoger de prijs. Maar of je nu budgetvriendelijk of premium HQ kunstgras kiest: elke soort ziet er bijna levensecht uit. Het geheim zit ‘m onder meer in de kleuren van de grassprieten die Hamat in het kunstgras verwerkt: een mix van dorre en levendig groene sprieten.

Naast het aantal kleurtinten in een grasmat, zit er ook verschil in de gehele kleur. Zo zijn er grasmatten die wat donkerder groen zijn of wat lichter groen. Het advies van Hamat: kies een donkergroene grasmat als je een tuin hebt waar overdag veel zonlicht schijnt. Dat schittert niet in de ogen. Heb je een schaduwrijke tuin? Kies dan een grasmat die wat lichter van kleur is.   

Aanleggen van je kunstgras

Naast HQ kunstgras, hebben we alles om de grasmatten aan te leggen. Zoals tape voor onder de naden tussen stroken. Kunstgrashaken waarmee je de grasmat rondom vastzet. En zand dat je op het kunstgras strooit. Dit infillzand zorgt ervoor dat de sprieten overeind blijven staan en dat het kunstgras minder snel beschadigt. Onmisbaar dus om je grasmat een natuurlijke uitstraling te geven.

Hoe je stap voor stap kunstgras aanlegt, lees je op onze adviespagina Kunstgras leggen.


Een greep uit het aanbod: 

HQ - Zand - 25 kg -

HQ - Zand - 25 kg -

14.95
HQ - Kunstgrashaken -

HQ

HQ - Kunstgrashaken -

0.75
HQ - Kunstgrastape - 5 meter -

HQ - Kunstgrastape - 5 meter -

21.95

Vloermatten 

Voeten vegen! Want buiten is het wel heerlijk, maar buiten mee naar binnen nemen – daar zit je niet op te wachten. Daarom heeft Welkoop verschillende vloermatten van Hamat waarmee je vocht en vuil buiten de deur houdt. Koop je vloermat in één van onze winkels. Of bestel eenvoudig in onze webshop. Bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis. 

Een mat voor binnen en buiten

Voor buiten hebben we buitenmatten van Hamat. Die laat je dus lekker het hele jaar buiten liggen. Ze zijn robuust en slijtvast. Hier kun je je schoenzolen goed op schoon schrapen.

Ook heeft Hamat schoenvegers: die zijn klein van formaat, maar door hun harde borstels reuze effectief. Ook handig zijn de rubbermatten. Deze hebben een open structuur en zijn weersbestendig.Voor binnen hebben we binnenmatten, droogloopmatten en schoonloopmatten. Zoals de deurmat van 100% kokos. Schoonloopmatten en droogloopmatten zijn een stuk groter. De naam zegt het al: je loopt eroverheen. Bij elke stap nemen de matten vocht en vuil op. Ideaal wanneer de kinderen in hun enthousiasme toch weer vergeten hun voeten te vegen. 


Een greep uit het aanbod: 


Hamat Natruflex - Droogloopmat - Antraciet - 60x100cm

Hamat Natruflex - Droogloopmat - Antraciet - 60x100cm

27.95
Hamat Elbe - Buitenmat - Zwart - 34x27cm

Hamat Elbe - Buitenmat - Zwart - 34x27cm

12.99
Hamat Mudbuster - Buitenmat - Bruin - 40x60cm

Hamat Mudbuster - Buitenmat - Bruin - 40x60cm

13.95
Hamat Domino - Buitenmat - Zwart - 50x80cm

Hamat Domino - Buitenmat - Zwart - 50x80cm

13.95

Hamat koop je bij Welkoop

Benieuwd naar Hamat? Koop je kunstgras en vloermatten in één van onze winkels. Of bestel je Hamat kunstgras of Hamat deurmatten eenvoudig in onze webshop. Mooi meegenomen: bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis.