Felco snoeischaar

De Felco snoeischaar is een Zwitsers precisie-instrument. Deze snoeischaren staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en zijn favoriet bij professionals. De eerste Felco snoeischaar werd ruim 60 jaar geleden ontwikkeld. Sindsdien is de schaar vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard.

Het succes van Felco

De eerste Felco snoeischaar werd uitgevonden door Felix Feisch, de oprichter van Felco SA. Hij besteedde veel aandacht aan gewicht, krachtinspanning en levensduur. Door aluminium handgrepen te combineren met vlijmscherpe stalen messen, creëerde hij een uitstekende, lichte snoeischaar. En dankzij de ronde vorm van de messen kunnen takken niet wegspringen.

 

Felco Model 4  - Snoeischaar - Rood

Felco

Felco Model 4 - Snoeischaar - Rood

55.95
Felco Model 8  - Snoeischaar - Rood

Felco

Felco Model 8 - Snoeischaar - Rood

66.95

Ergonomie

Gebruiksgemak is belangrijk voor een goed stuk gereedschap. Dat geldt ook voor een snoeischaar. Daarom besteedt Felco veel aandacht aan ergonomie. De Felco 1 werd daarom voorzien van een stootkussen. Dit model staat nu bekend als de Felco 2 en is de meest geïmiteerde snoeischaar. Later werd ook nog een meerollende handgreep geïntroduceerd. Door deze aanpassing is 30% minder krachtinspanning nodig om een tak door te knippen. Felco heeft ook een snoeischaar voor linkshandigen en voor mensen met kleine handen.

Felco reservemes  - Accessoires -

Felco

Felco reservemes - Accessoires -

15.50
Felco Reserveveer  - Accessoires - 2 stuks -

Felco

Felco Reserveveer - Accessoires - 2 stuks -

5.95
Felco Slijpsteen  - Accessoires -

Felco

Felco Slijpsteen - Accessoires -

25.95
Felco Onderhoudsspray  - Accessoires -

Felco

Felco Onderhoudsspray - Accessoires -

17.50