10x de mooiste zomerbloeiers

Breng deze zomer kleur in je tuin met prachtige zomerbloeiers. In borders, in potten en manden. Weelderig en geurig. Goed voor je gemoed en een weldaad voor de insecten. Welkoop heeft een wereld aan zomerbloeiers. We zetten de mooiste op een rijtje. Een vrolijke zomer verzekerd!


Arenaria - Zandkruid

Een zee van witte bloemetjes. En van het zand waar je ze in zet, zie je niks terug. Zandkruid is een mooie rotsplant die goed op een droog stukje in de tuin kan staan. Met de talloze mini-blaadjes heb je een dicht tapijt in de borders. Zandkruid bloeit vroeg in de zomer. En snoei je na de eerste bloei, dan word je getrakteerd op een tweede bloei. Zo ga je de zomer in met een fris, wit accent in je tuin.

Doet het goed in: halfschaduw of volle zon | Bloeit in: april-juni


Dianthus barbatus - Duizendschoon

De duizendschoon is als een sprookje. Met lange stelen en een heleboel bloemen. Zoet geurend. In roze en wit-paars. En met wonderlijke kartelrandjes. Fantastisch voor de vlinders. En het is bijna te mooi om waar te zijn, maar de bloemen zijn ook nog eens geschikt om als snijbloemen op een vaas te zetten. Zo geniet je duizend keer zoveel van de duizendschoon.

Doet het goed in: halfschaduw of volle zon | Bloeit in: mei-augustus


Salvia nemorosa - Salie

De Salvia nemorosa is een prachtige vaste plant die elke tuin opfleurt. Speciaal zijn de grijsgroene bladeren. En eenmaal in bloei, zijn het zwierige, lange paarse bloemen die je salvia sieren. De plant is perfect voor borders, langs paden of in potten. Ze is makkelijk te verzorgen, houdt van zon, verdraagt droogte en is winterhard. Mooi te combineren met lavendel en rozen.

Doet het goed in: halfschaduw of volle zon | Bloeit in: juni-oktober


Gypsophylla - Gipskruid

Heb je open stukken in je borders die je wil opvullen? Gipskruid is het antwoord. Deze plant blijft laag bij de grond en heeft sterk vertakte stengels. Er groeien massa’s romantische, roze-witte bloemetjes op. Door z’n warrige groei, vult gipskruid die kale tussenruimtes mooi op. En heeft-ie het naar z’n zin in een kalkrijke grond? Dan bloeit gipskruid uitbundig. Dat levert je een fris tapijt op.

Doet het goed in: halfschaduw | Bloeit in: juni, juli, augustus


Scabiosa - Duifkruid

Duiven, die fladderen zo weer weg, maar duifkruid niet. Deze plant bloeit een zomer lang. De bloemen bestaan uit ontelbaar veel minuscule bloemblaadjes in een lavendelblauwe tint. En zijn rijk aan nectar. Dus zo charmant als wij ‘m vinden, zo gek zijn ook de vlinders en bijen op duifkruid. Plant hem in een kalkrijke grond, die niet al te droog is. En verwijder de uitgebloeide bloemen voor een langere doorbloei.

Doet het goed in: halfschaduw, volle zon | Bloeit in: mei-september


Alcea rosea - Stokroos

Heb je een kleine geveltuin of stadstuin? Of een buitenmuur of schutting die niet meteen de show steelt? De stokroos is de showstopper die het precies op deze plekken goed doet. De groene stelen gaan goed de hoogte in en krijgen betoverende bloemen. Maar, zet ‘m wel op een zonnige plek. Want waar de stokroos om weinig oppervlak vraagt, wil hij wél de zon zien.

Doet het goed in: zon | Bloeit in: juli-oktober


Lupinus - Lupine

Grote bloemtrossen. Daar herken je de lupine aan. Deze zomerbloeier springt in het oog. Letterlijk. Want de bloemtrossen kunnen wel vijftig centimeter lang worden. En dan hebben ze ook nog eens bijzondere bloemkleuren. Die piepen dus prachtig boven het groen uit. De lupine bloeit in de late lente en zomer. En binnen geniet je gewoon verder van deze zomerbloeier: de lupine past prima in een veldboeket.

Doet het goed in: zon | Bloeit in: juni, juli, augustus


Papaver orientale - Oosterse papaver

Een klaproos van formaat met bloembladeren die groot en toch ook frêle zijn. De Oosterse papaver ziet er sierlijk uit en tovert je tuin in mei en juni om tot een vrolijke bloementuin. Maar ook na zijn bloei geniet je nog van zijn pracht. Want dan ontwikkelen zich grijsgroene zaaddozen: bollen op een steel. Die zien er decoratief uit. Dat is ook waarom je ze in droogboeketten terugziet.

Doet het goed in: halfschaduw, zon | Bloeit in: mei, juni


Coreopsis - Meisjesogen

Een vrolijke zomerbloeier. Door de naam, de kleur en het gezoem van vlinders en bijen. De bloemen van meisjesogen zijn aantrekkelijk voor insecten. Ze hebben twee kleuren: roodbruin in het midden en geel aan de rand. Zet deze zomerbloeier in een voedzame grond die goed water doorlaat en geniet van een gele bloemenexplosie in je tuin.

Doet het goed in: halfschaduw, volle zon | Bloeit in: juli, augustus, september


Lavendel

De Franse Provence. Je zit er middenin – met lavendel om de deur. Prachtig paars. En zalig geurend bij elke windvlaag. Ze maken jou blij en ook de bijen en vlinders. Zet deze zomerbloeiers in borders en bloempotten en met een beetje fantasie, heb je je eigen velden vol lavendel. Het zonnige zuiden, gewoon in jouw tuin.

Doet het goed in: halfschaduw, volle zon | Bloeit in: juni, juli, augustus


Kom langs bij een winkel in de buurt.

Inspiratie opgedaan? Kom langs bij een winkel in de buurt en zoek je favoriete planten uit.

Voor wat extra hulp kun je altijd terecht bij jouw tuinspecialist. Deze helpt je graag bij het kiezen van de mooiste bloemen voor jouw tuin. Laat de zomer maar beginnen!

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel