6x de leukste activiteiten met je hond

Wil je eens wat anders dan de bekende wandeling? Je maakt je hond enorm blij door samen leuke dingen te doen. Daarmee houd je hem gezond en fit, en het zorgt voor een hechtere band! In dit artikel geven wij een aantal tips voor activiteiten die je samen met je hond kunt doen. 


Lekker spelen


In een hondenspeeltuin kan je maatje lekker zijn energie kwijt. Je hond kan zich vermaken met allerlei speeltoestellen. Denk aan een wipwap, slalompalen, boomstammen en tunnels. Ook kan hij lekker spelen en ravotten met andere honden. Vaak heeft een speeltuin verschillende velden, zoals een speciale puppyweide of veld voor volwassen honden. Iedere hond kan zich dus lekker uitleven! In Nederland vind je op verschillende plekken een hondenspeeltuin. Kijk hier voor een speeltuin bij jou in de buurt.


Samen uitwaaien


Een dagje uitwaaien op het strand is leuk voor zowel baas als hond. Honden kunnen zich eindeloos vermaken op het strand. Ze hebben alle ruimte om lekker rond te rennen, zwemmen en spelen. Let wel op dat veel stranden niet zomaar toegankelijk zijn. Honden mogen alleen in de winter het strand op of moeten aangelijnd blijven. Gelukkig zijn er een aantal stranden waar honden wel het hele jaar welkom zijn. Op Texel mag je hond bijna op alle stranden los. Een echt hondenparadijs dus!

Klik hier voor een overzicht van alle hondenstranden.


De bossen in


Veel honden vinden het heerlijk om lekker te struinen door de bossen. Het bos is een heel interessante plek voor je hond. Er zijn overal nieuwe geuren en plekjes om te ontdekken. Laat je maatje loslopen of neem een lange lijn mee zodat hij overal uitgebreid kan snuffelen. In heel Nederland zijn er bossen te vinden waar je heen kunt voor een mooie wandeling. Houd wel rekening met de andere dieren in het bos. Kijk van tevoren goed waar de hond los mag lopen en waar hij aangelijnd moet zijn.

Er zijn ook allerlei losloopgebieden waar je heen kunt met je hond. In deze gebieden mag je hond lekker los spelen en rennen. Klik hier voor een overzicht.

Alles voor een gezellig dagje uit:


Beeztees Premium Parinca - Borsttuig - Zwart - 45-57 CM X 20 MM

Beeztees

Beeztees Premium Parinca - Borsttuig - Zwart - 45-57 CM X 20 MM

19.50
Beeztees Navulling - Poepzakjes - Zwart Grijs - 8 x 20 stuks

Beeztees

Beeztees Navulling - Poepzakjes - Zwart Grijs - 8 x 20 stuks

6.95
Welkoop Kleine Kluifjes Hondenkoekjes - Hondensnack - Kip - Granen - 750 gram 2e Halve Prijs

Welkoop

Welkoop Kleine Kluifjes Hondenkoekjes - Hondensnack - Kip - Granen - 750 gram

5.25
Beeztees Geniet - Looplijn - Leer - Zwart - 1 meter - 12 mm

Beeztees

Beeztees Geniet - Looplijn - Leer - Zwart - 1 meter - 12 mm

14.75

Het water op


Op een zonnige dag lekker dobberen op het water, wie wil dat nu niet? Vooral voor oudere honden is dit een fijn uitje, omdat er geen lichamelijke inspanning nodig is. Gewoon lekker samen genieten van al het moois dat er te zien is. Doe je hond wel een zwemvest aan als je niet zeker weet of hij kan zwemmen. Ben je op zoek naar iets actievers? Denk dan eens aan kanoën of suppen met je hond.


Verfrissende duik


Is je hond een echte waterrat? In dat geval doe je hem een groot plezier met een bezoekje aan een hondenzwembad of zwemvijver. Zeker met warm weer is zwemmen voor je hond de ideale manier om even af te koelen. En wist je dat zwemmen heel gezond is voor honden? Hij beweegt zonder dat z’n lijf wordt belast. Ook is zwemmen goed voor de spierontwikkeling. Door de zwembeweging van de achterpoten worden de bilspieren goed getraind. En het versterkt de buik- en rugspieren van je hond.

Lees hier meer over zwemmen met je hond.

Ga je naar een recreatieplas? Check dan altijd eerst of water schoon en veilig is om in te zwemmen.


Puzzelen maar!


Honden worden moe van bewegen, maar door ze aan het denken te zetten worden ze pas echt uitgedaagd! Bij hersenwerk zoekt je hond naar iets lekkers of speelgoed dat verborgen is in allerlei materialen. Het is een leuke uitdaging voor je hond, waarbij hij wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken. Daag je hond uit door zijn voer of snacks te verstoppen in een speciale puzzel. 

Heb je een oude spijkerbroek liggen? Niet weggooien! Je maakt er in een handomdraai een leuk snuffelspel van voor je hond. Knoop de pijpen van de spijkerbroek een paar keer aan elkaar vast. Tussen die grote knopen, in de broekzakken en in de uiteinden van de pijpen kun je brokjes voor je hond verstoppen. Start de snuffelpret! Ook heb je speciale snuffelmatten waar je hond zich helemaal mee kan uitleven.

De leukste denkspelletjes voor je hond:

BEEZTEES Tranings Denkspel Suprimo - Hondenpuzzel - Multi - Ø 27 cm

Beeztees

BEEZTEES Tranings Denkspel Suprimo - Hondenpuzzel - Multi - Ø 27 cm

19.95
BEEZTEES Tranings Denkspel Seeky - Hondenpuzzel - Blauw - 25x22x6 cm

Beeztees

BEEZTEES Tranings Denkspel Seeky - Hondenpuzzel - Blauw - 25x22x6 cm

9.95
Nina Ottoson Dog Smart - Hondenpuzzel - Oranje - 28x31x4cm

Nina Ottosson

Nina Ottoson Dog Smart - Hondenpuzzel - Oranje - 28x31x4cm

21.95
Nina Ottoson Dog Brick - Hondenpuzzel - Blauw - 32x23x5cm

Nina Ottosson

Nina Ottoson Dog Brick - Hondenpuzzel - Blauw - 32x23x5cm

28.95

Ben jij klaar om te gaan?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb jij alle spullen in huis om eropuit te gaan met je hond? In onze winkels en webshop vind je van alles voor je hond: van tuigjes en halsbanden tot speeltjes en voeding. Kom gerust langs in één van onze winkels of bestel online.

Vind winkel in de buurt