Decoratie

Natuurlijk stelen de vissen in je viskom of aquarium de show, maar je kan deze onderwaterwereld nóg interessanter maken om naar te kijken met aquarium decoratie. Bij Welkoop vind je grappige aquarium beeldjes waar je vissen naar hartenlust omheen kunnen zwemmen. En ook hebben we grind in verschillende korrelgroottes: van zandkorrel tot grove steentjes. Deze bodembedekking laat plantjes wortelen en geeft belangrijke bacteriën de kans om schadelijke stoffen uit het water te halen. Zand en grind is verkrijgbaar in allerlei kleuren – het is maar net welke sfeer je jouw onderwaterwereld wilt geven!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Vissenkom en aquarium decoratie

Bij Welkoop vind je de aquarium ornamenten van het merk BEEZTEES. Het zijn gezellige, kleurrijke beeldjes van bijvoorbeeld koraalvissen, Romeinse zuilen, aquariumplanten of schatkisten. Plaats er één of meerdere op de bodem van een aquarium of vissenkom en de decoratie vrolijkt de onderwaterwereld meteen op. Ook leuk als cadeau voor een jarige!

Bodembedekking

Bij de inrichting van een aquarium hoort ook de bodem. Bij Welkoop verkopen we bodembedekking in zakken van 1 of 8 kilo, voor zoet en zout water. We hebben zand, fijn grind en grof grind in lichte en donkere kleuren, maar ook in felle kleurtjes. Voor welke kleur je kiest is behoorlijk bepalend voor de uitstraling van je aquarium; ga je voor een natuurlijke uitstraling, als een rivier? Voor een exotische uitstraling met wit zand? Of voor een vrolijke uitstraling met een opvallend kleurtje?

Zand of grind?

Of je zand of grind kiest voor je aquarium, dat hangt niet alleen af van wat je zelf mooi vindt – maar ook van waar je vissen van houden. Je vissen vinden het fijn om te zwemmen in een omgeving die doet denken aan hun natuurlijke leefomgeving. Zorg dus dat je eerst weet welke vissoorten je neemt, en kies aan de hand daarvan voor zand of grind.

  • Zand. Heb je vissen die voedsel op de bodem zoeken, graag op de bodem liggen, met hun kieuwen door het zand gaan of zich zelfs ingraven, dan heeft zand de voorkeur. Een nadeel van zand is dat de korreltjes de bodem laten dichtslibben; er kan dan geen zuurstof meer bij. Hierdoor kan bodemrot en alg ontstaan. Ook kunnen waterplanten minder goed wortelen in zand. 

  • Grind. Heb je vissen die niet echt de bodem opzoeken, dan kun je gaan voor grind. Een laagje van drie centimeter op de bodem is voldoende. Plantjes kunnen er goed in wortelen en een voordeel van grind is dat er altijd wat ruimte tussen de steentjes zit; er kan zuurstof bij. Maar is het grind té grof, dan kan vuil sneller tussen de steentjes wegzakken.

Alles voor je vissenkom of aquarium bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we precies die decoratie die je aquarium een feestje maken om urenlang naar de kijken. Natuurlijk verkopen we ook vissenkommen en aquaria én hebben we alle toebehoren, zoals luchtpompen, filters en verwarmers. Voor als jouw onderwaterwereld helemaal ingericht is, kun je bij Welkoop terecht voor de juiste vissenvoeding en waterverzorging om het water in optimale conditie te houden.