Frontline Combo

Vlooien, teken en bijtende luizen zijn beestjes die niet alleen je huisdier de kriebels bezorgen – maar ook jou als baasje. Gelukkig helpt Frontline om vlooien, teken en bijtende luizen bij je hond of kat tegen te gaan. Dit merk is specialist in vlo- en tekenbestrijding! Bij Welkoop vind je daarom veel producten van Frontline. Zoals Frontline Spot On, waarmee je de volwassen vlooien en teken in de vacht doodt en Frontline Combo, waarmee je – naast de volwassen beestjes – ook de vlooieneitjes en larven bestrijdt.

Met Frontline vlooien en teken bestrijden

Frontline ziet honden en katten het liefst met een gezonde, glanzende vacht zonder beestjes, zodat ze zorgeloos kunnen spelen en rennen. Daarom heeft dit merk – dat onderdeel is van Boehringer Ingelheim, een ​​van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven – drie middelen ontwikkeld die door een betrouwbare werking de vlooien, teken en bijtende luizen op je hond of kat bestrijden.

Vlooien en teken in de vacht zijn immers geen pretje: vlooien zorgen voor ontzettende jeuk. Een beet van een vlo is ook nog eens pijnlijk en daarnaast kunnen vlooien lintwormen overbrengen. Teken kunnen infecties en ontstekingen veroorzaken en de ziekte van Lyme overbrengen.

Bij Welkoop vind je van Frontline deze vlooien- en tekenmiddelen:

  • Frontline Combo
  • Frontline Spot On
  • Frontline Spray
frontline kat

Frontline Combo en Spot On voor je kat

Pipetten met vlooiendruppels voor je kat heeft Frontline in twee soorten: Combo en Spot on.

Frontline Spot On Kat bestrijdt vlooien, teken en bijtende luizen.

Frontline Combo doet hetzelfde, maar bevat een extra werkzame stof waardoor deze vlooiendruppels ook de ontwikkeling van nieuwe vlooien tegengaan.

In een verpakking Frontline Combo Kat zitten drie of zes pipetten.

Frontline Combo of Spot On voor je hond

Ook voor honden heeft Frontline twee soorten vlooiendruppels: Combo en Spot On.

Frontline Spot On Hond doodt volwassen teken, vlooien en bijtende luizen, Frontline Combo Hond doet hetzelfde – maar doodt daarnaast ook de vlooieneitjes, -larven en -poppen.

Let er bij de aankoop van pipetjes voor honden op dat je kiest voor de juiste dosering: het lichaamsgewicht van je hond (tussen 2-10 kilo, 10-20 kilo, 20-40 kilo, 40-60 kilo) is bepalend.

producten frontline

Het verschil tussen Combo en Spot On

Voor honden en katten kun je gaan voor Frontline Combo of Frontline Spot On. Wat is het verschil? Allereerst is het goed om te weten waarin ze gelijk zijn; beide middelen bevatten fipronil, een stof die de volwassen parasieten op je huisdier doodt. Vlooien sterven binnen 24 uur en teken binnen 48 uur.

Waarin ze van elkaar verschillen is dat Frontline Combo daarnaast nog een extra werkzame stof bevat: (S)-methopreen.

Deze stof gaat de ontwikkeling van eitjes en larven van vlooien tegen. En dat niet alleen op je huisdier, maar ook in de omgeving. Combo pakt het probleem van vlooien dus nog grondiger aan. Het middel is daarom in verhouding iets duurder dan Spot On.

Of toch Frontline vlooienspray?

Vlooiendruppels zitten in een pipet; één pipet bevat precies de juiste dosering voor één behandeling. Dit middel moet je op de huid aanbrengen: bij een hond tussen de schouderbladen en bij een kat in de nek, voor de schouderbladen. Na het aanbrengen moet het zelf intrekken – je mag het niét inmasseren.

Vind je een pipetje lastig om te gebruiken, dan kun je ook gaan voor Frontline Spray. De spray is geschikt voor honden én katten. Je spuit het middel op 10 tot 20 centimeter afstand van de vacht tegen de haargroei in. Anders dan de pipetjes, moet je dit middel wél inmasseren.

Handig is dat je met Frontline vlooienspray dus maar één product in huis hoeft te hebben om zowel je honden als katten te behandelen. Wél moet je zelf doseren. Dosering verschilt per huisdier; in de bijsluiter lees je precies hoeveel pompjes je moet aanbrengen voor jouw kat of hond (en zijn of haar gewicht).

Herhaal een vlooienbehandeling regelmatig

Na een behandeling met Frontline gaan vlooien in de vacht binnen 24 uur dood. Met één pipet van Combo vlooiendruppels bescherm je je kat of hond vier weken tegen vlooien en twee weken tegen teken. Herhaal de behandeling maandelijks.

Heeft je huisdier vlooien? Dan betekent dit dat je ze ook in huis hebt. Het aanpakken van deze vlooien kost toewijding – het duurt wel maanden voordat je zo’n besmetting onder de duim hebt. Wist je dat een vlo tot wel 50 eitjes per dag legt? En dat de vlooien die op je huisdier zitten maar het topje van de ijsberg zijn? Vergeet daarom ook de omgeving van je huisdier niet schoon te maken en te stofzuigen. Gebruik eventueel ook een omgevingsspray tegen vlooien, die je ook bij onze vlooienmiddelen vindt. 

Lees meer over het bestrijden van vlooien en teken bij je hond en het bestrijden van vlooien en teken bij je kat.

Frontline Spot On Kat  - Vlooien & Tekenmiddel - 6 X 0,5 ml

Frontline

Frontline Spot On Kat - Vlooien & Tekenmiddel - 6 X 0,5 ml

28.95
Frontline Combo Kat  - Vlooien & Tekenmiddel - 3 X 0,5 ml

Frontline

Frontline Combo Kat - Vlooien & Tekenmiddel - 3 X 0,5 ml

23.95
Frontline Spot On Kat  - Vlooien & Tekenmiddel - 4 X 0,5 ml

Frontline

Frontline Spot On Kat - Vlooien & Tekenmiddel - 4 X 0,5 ml

23.95
Frontline Combo Spot On Hond (2 - 10 kg)  - Vlooien & Tekenmiddel - 3 X 0,67 ml

Frontline

Frontline Combo Spot On Hond (2 - 10 kg) - Vlooien & Tekenmiddel - 3 X 0,67 ml

24.95
Frontline Spot On Hond (10 - 20 kg)  - Vlooien & Tekenmiddel - 6 X 1,34 ml

Frontline

Frontline Spot On Hond (10 - 20 kg) - Vlooien & Tekenmiddel - 6 X 1,34 ml

32.95
Frontline Spray   - Vlooien & Tekenmiddel - 250 ml

Frontline

Frontline Spray - Vlooien & Tekenmiddel - 250 ml

43.95