Milbemax logo

Milbemax

Als je weleens hebt geprobeerd om je viervoeter een wormenkuur te voeren, dan weet je vaak al hoe het gaat – hoe goed je het ook verstopt, het eindigt meestal zo: de ham is op, en de ontwormingspillen liggen op de keukenvloer. Of de pasta zit overal, behalve in het bekje van je kat. Gelukkig zijn er de ontwormingskuren van Milbemax om honden- en kattenbaasjes te helpen! Dit merk maakt de regelmatige ontworming van je kat of hond een fluitje van een cent.

Milbemax maakt ontwormen makkelijk

De innovatieve ontwormingskuren van Milbemax – onderdeel van Elanco, een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het beschermen en verbeteren van de gezondheid van huisdieren – helpen baasjes om hun dieren gezond te houden. De wormenkuur voor de hond en kat bestaat namelijk uit kleine pilletjes die makkelijk worden opgegeten en alles bevatten om drie maanden wormenvrij te zijn. En is jouw huisdier een echte fijnproever? Dan heeft Milbemax ontwormingspillen die ruiken en smaken als een snoepje! 

Na ontworming van je kat en hond met Milbemax kunnen ze direct veilig geaaid en geknuffeld worden. Ook door kinderen en zwangere vrouwen.

Bij Welkoop hebben we deze producten in het assortiment:

 • Milbemax voor kat en kitten
 • Milbemax voor de kleine hond
 • Milbemax voor de grote hond
ontworming kat

Hoe werkt deze ontworming?

Een wormenkuur van dit merk bestaat uit kleine tabletjes. Afhankelijk van hoe oud en zwaar jouw huisdier is, geef je een halve, een hele of twee tabletten.

In de pillen zitten twee actieve bestanddelen: milbemycine oxime en praziquantel. Samen zorgen ze voor bescherming tegen de meest voorkomende wormen.

Milbemax voor de kat

Milbemax ontworming voor je kat bevat vier pillen. Het is geschikt voor katten van 2 tot 12 kilogram. Deze kuur bestrijdt deze kattenwormen:

 • Spoelwormen
 • Lintwormen
 • Haakwormen
 • Hartwormen (preventief)

Milbemax Kitten geef je aan kittens vanaf 0,5 kilogram en aan dragende en zogende poezen. Let op: kittens moeten in de eerste zes maanden van hun leven zeven keer worden ontwormt. 

Wist je dat huisdieren óveral en het hele jaar door wormen kunnen oplopen? Niet alleen buiten. Ontworming voor je kat is dus ook voor binnenkatten noodzakelijk!

Hond buiten
Ontworming hond

Milbemax voor de hond

Voor honden maakt het merk onderscheid tussen grote en kleine honden. Milbemax Kleine Hond is er voor hondjes tot 5 kilogram en puppy’s vanaf twee weken oud of een gewicht van 0,5 kilogram. Voor honden vanaf 5 kilogram kies je voor Milbemax Grote Hond. Beide kuren zijn veilig voor drachtige en zogende teefjes. Een verpakking bevat vier pillen. 

Bij honden bestrijdt een kuur deze wormen:

 • Spoelwormen
 • Lintwormen
 • Haakwormen
 • Zweepwormen
 • Longwormen
 • Oogwormen
 • Hartwormen (preventief

Tabeltjes zo lekker als snoepjes

Is jouw hond of kat een fijnproever die de gewone ontwormingskuur links laat liggen? Dan zijn Milbemax Kauwtabletten een oplossing. Deze pillen ruiken en smaken naar hondenkoekjes! Met deze tabletjes gaan ze ontwormen nog leuk vinden. De kauwtabletten zijn er voor grote en kleine honden. En net als de gewone ontwormingskuur bevat zo’n verpakking vier pilletjes. 

Waarom is regelmatig ontwormen belangrijk?

Ook al heeft je hond een prachtige glanzende vacht en ziet ook je kat er vrolijk en energiek uit, tóch kunnen ze wormen hebben. De symptomen uiten zich vaak laat. Soms merk je het pas als je dier ziek wordt. Besmetting met wormen kan leiden tot hoesten, braken, bloedarmoede en afvallen. Haakwormen kunnen zelfs zorgen voor het overlijden van je geliefde huisdier. Bovendien zijn sommige wormen – zoals lintwormen – overdraagbaar aan en gevaarlijk voor mensen! 

Het is daarom belangrijk om de harige leden van je gezin vier keer per jaar te behandelen met een wormenkuur voor hond of kat.