Vogelbescherming logo

Vogelbescherming

Samen voor vogels en natuur. Dat is waar Vogelbescherming Nederland voor staat. Dit merk zet zich als natuurorganisatie in voor een wereld met een rijke verscheidenheid aan vogels en natuur. En vogels beschermen, dat is een zaak van ons allemaal – iedereen kan meedoen! 

Een vogelvriendelijke tuin

De Vogelbescherming Nederland is in 1899 opgericht en is hiermee de oudste Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie! Als vereniging heeft deze organisatie veel leden, vrijwilligers en medewerkers. Samen maken zij zich sterk voor vogels die in het wild leven en hun leefgebieden. Dit is belangrijk, want een wereld zonder vogels is ondenkbaar!

Met de eigen vogelhuisjes en het vogelvoer van de Vogelbescherming helpt het merk je om je tuin vogelvriendelijk te maken – en daarmee vogels te beschermen en de natuur in stand te houden. De producten van Vogelbescherming Nederland zijn geselecteerd op kwaliteit. Naast dat je je tuin er vogelvriendelijk mee maakt, maken ze het kijken naar de vogels nog leuker.

Bij Welkoop hebben we van de Vogelbescherming:

  • nestkastjes
  • voederhuisjes
  • vogelvoer
vogelhuisje vogelbescherming

Nestkastjes

Met een nestkastje van de Vogelbescherming geef je vogels niet alleen een goede plek om te nestelen, ook geef je ze een slaapplek!

Bij vogelhuisjes is het zo dat elk huisje geschikt is voor een andere vogelsoort. Zo hebben we bij Welkoop de Vogelbescherming Alton, een halfopen nestkast die geschikt is voor halfholenbroeders, zoals de merel en de roodborst.

En ook hebben we de Vogelbescherming Aldine, een nestkast met een opvallend schuin dak.

Dit vogelhuisje is geschikt voor ring- en huismussen, boomklevers en bonte vliegenvangers.

Voederhuisjes

De Vogelbescherming voederhuisjes vallen in onze winkel onder de voedersystemen. Het zijn huisjes die je op een beschut plekje ophangt en waar je zadenmixen in kunt doen. In sommige voederhuisjes past wel een kilo vogelvoer! Handig is dat het voer in deze voederhuisjes mooi droog blijft, terwijl de vogels een rustig plekje hebben om het voer er via de openingen uit te pikken. Zelf kun je door het plexiglas precies zien hoeveel vogelvoer er nog in zit.

Vogels bij voederhuisje in de tuin
voederplaats vogels

Vogelvoer

In je tuin zoeken vogels naar voedsel. Zo houden ze van inheemse planten en struiken, bessen, insecten en gras. Wil je de vogels nog vaker zien? Dan kun je ze bijvoeren met tuinvogelvoer. Dit mag het hele jaar door.

Voor het bijvoeren kun je een van de vele soorten vogelvoer van de Vogelbescherming gebruiken. Zo is er 4-seizoenen strooivoer dat je het hele jaar door kunt geven. Het bevat onder andere gedroogde meelwormen, tarwe, pitten en schelpengrit – veel tuinvogels vinden het heerlijk.

Ook kun je een voederhuisje vullen met Premium No mess vogelvoer. De zaadjes in dit voer zijn gepeld of gebroken waardoor ze geen onkruid veroorzaken! Wil je iets speciaals voeren in het voorjaar en de zomer? Ga dan voor strooivoer Zomervitaal, dit voer is speciaal ontwikkeld voor de tijd waarin vogels eieren leggen en waarin jonge vogels opgroeien.

Liever wat vetbollen in de tuin? Voor dit vogelvoer heeft de Vogelbescherming speciale vetbolhouders. Er passen wel tien vetbollen in!