Tuinvogelvoer

Veel vogels in je tuin? En wil je dat graag zo houden? Dan mag je je tuinvogels af en toe best verwennen met wat extra voeding of een lekkere snack. Voor tuinvogelvoer ben je bij Welkoop aan het juiste adres. Voor iedereen met een tuin of balkon hebben we voer voor de tuinvogels. Kies iets om te hangen, zoals pindanetjes of pindaslingers, of iets te strooien, zoals strooivoer, zonnebloempitten of meelwormen. De vogels een vette en voedzame traktatie voorzetten? Ga dan voor vetbollen of vogelpindakaas.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Voer voor tuinvogels

Voer voor de tuinvogels is er in allerlei soorten en vormen. In een netje of aan een touwtje bijvoorbeeld. Dit tuinvogelvoer kun je ophangen in een boom, struik of aan de schutting. Ook is er los tuinvogelvoer. Zoals strooivoer, zonnebloempitten en meelwormen. Dit strooi je uit op de grond of op een voedertafel, of doe je in een voederhuisje of voedersilo. Wil je het voer op een uitbundige manier aan de tuinvogels presenteren? Dan zijn voederstations perfect.

  • Vetbollen

Vetbollen zijn een vette traktatie voor vogels – letterlijk. Deze bollen met vetten, zaden en granen zijn een goede energiebron. Dit tuinvogelvoer is hierdoor heel geschikt voor de winter – maar ook in het voorjaar of de zomer kun je ze aanbieden. Hang ze dan wel in de schaduw.

  • Pindanetjes en slingers

Pindanetjes en slingers kun je net als vetbollen overal ophangen in je tuin. Aan een boom, struik, schutting of voederstation. Kijk ook eens naar de klikslingers; deze slingers kun je aan elkaar koppelen. Zo maak je zelf net zo’n lange slinger als goed past in jouw tuin. Er zijn slingers met vetbollen, pinda’s, zonnebloempitten en meelwormen. Is één slinger leeg, dan vervang je die eenvoudig voor een nieuwe.

  • Strooivoer

Strooivoer kun je het hele jaar door voeren. Binnen dit voer voor tuinvogels zijn er ook strooimixen die voor bepaalde seizoenen extra geschikt zijn. Zo zijn er mixen die naast zaden ook insecten en kalk bevatten. Dit zijn heel welkom in het voorjaar en de zomer, wanneer de vogels eieren leggen en hun jongen grootbrengen.

  • Vogelpindakaas

Vogelpindakaas is, net als de vetbol, een vette traktatie en daardoor een voedzaam extraatje. Je biedt de pot horizontaal aan in een speciale pindakaaspothouder.

  • Voerpakketten

Een gezellige, grote diversiteit aan vogels in je tuin? Naast het losse tuinvogelvoer, hebben we ook rijk gevulde voerpakketten. In een vogelvoerpakket vind je verschillend voer voor tuinvogels. Zoals strooivoer, vetbollen, pindanetjes, pitten en slingers. Met één pakket trek je dus heel wat verschillende vogels naar je tuin.

Tip! Wanneer wat voeren? Welke vogels eten wat? Lees ons advies over voeding voor buitenvogels.

Kleine vogels voeren in de tuin

Wil je specifiek de kleine vogels voeren in de tuin? Kijk dan eens naar houders waar een kooiconstructie omheen zit. Op deze manier kunnen alleen de kleine vogels bij het voer komen. Zo heeft Vogelbescherming Nederland de London houder. Er is een variant voor vetbollen, zaden, pindakaas of pinda’s. Ook bestaat er een pindakaaspothouder met hefboom. Wanneer er een grote vogel op gaat zitten, zwiept de hefboom naar beneden.

Tuinvogelvoer kopen bij Welkoop

Ga je tuinvogelvoer kopen bij Welkoop, dan kun je online bestellen of het voer voor de tuinvogels kopen in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt. En als je dan toch iets lekkers te peuzelen aanschaft voor de vogels – maak dan ook de vogels in de tuin van je familie of vrienden blij! Vogelvoer voor de tuinvogels is zo’n cadeau dat altijd in de smaak valt.

Wil je naast smakelijk, bovenal ook goedkoop tuinvogelvoer kopen – omdat de vogels het tuinvogelvoer in jouw tuin zó goed weten te vinden dat het zó weer op is? Bij Welkoop kun je voer voor tuinvogels kopen in voordeelverpakkingen. Je koopt dan bijvoorbeeld vijftig vetbollen in een emmer van nog geen tien euro. Of twintig kilo strooivoer voor twintig euro. Of acht pindakaaspotten in één doos voor vijftien euro. De vogels blij, jij blij.