Diepvrieszakken

Oogsten uit eigen tuin. Het is waar elke tuinder van geniet – of je nu een paar potten met groenten, fruit of kruiden verbouwt of een hele moestuin hebt. Om de smaken van het lekkers uit eigen tuin nog langer te behouden, bewaar je het voedsel in je vriezer; met invriezen behoud je de versheid en smaak van voeding. Om dit te doen, kun je bij Welkoop grote en kleine diepvrieszakken kopen. We hebben ze met een inhoud van 1 liter, 1,5 liter en 2 liter en je koopt deze diepvrieszakjes in onze winkel per honderd stuks.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom speciale diepvrieszakjes?

Etenswaren invriezen kan in bakjes, maar ook in vriezer-zakjes. Diepvrieszakjes zijn sterker en dikker dan de normale boterhamzakjes, wat ze in het bijzonder geschikt maakt voor het invriezen van voedsel. Ze scheuren minder snel en zijn wat groter van formaat.

Tip! Verdeel etenswaren, groenten, fruit en kruiden in porties over meerdere diepvrieszakjes. Zo hoef je per keer slechts één zakje uit de vriezer te halen en ontdooi je niet meer dan nodig is.

Groenten invriezen

Groenten uit de supermarkt of uit je moestuin kun je langer bewaren in de vriezer zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Denk aan andijvie, asperges, bloemkool, knolselderij, koolsoorten, koolrabi, prei, bonen, spinazie en peentjes. Sommige groenten moet je van tevoren even blancheren, fijnsnijden of in porties verdelen voordat je ze in de diepvrieszakken doet.

Ook je eigen groenten verbouwen? Kijk eens naar onze groentezaden! En weten hoe het invriezen van groenten precies in z’n werk gaat? Lees ons advies over groenten oogsten en bewaren.

Fruit invriezen

Zoals voor groenten geldt, geldt ook voor fruit: met behulp van diepvrieszakjes kun je diverse fruitsoorten heel goed invriezen. Bijvoorbeeld aardbeien, abrikozen, perziken, appels, bessen, bramen, druiven, frambozen, peren of pruimen. Zodra je ze weer ontdooit zal de structuur van het fruit iets minder zijn, maar het aroma en de kleur zal nog net zo goed zijn.

Weten hoe het invriezen van fruit precies in z’n werk gaat? Lees ons advies over fruit oogsten en bewaren.

Kruiden invriezen

Ook de kruiden uit je kruidentuintje kun je fijnsnijden en in diepvrieszakken bewaren in de vriezer. Zo kun je het hele jaar door genieten van deze heerlijke geuren en smaken in pasta’s, sauzen en soepen.

Weten hoe het invriezen van kruiden precies in z’n werk gaat? Lees ons advies over kruiden oogsten en bewaren.

Zelf verbouwen met Welkoop

Bij Welkoop zijn we gek op alles wat met de tuin te maken heeft. Dus, naast spullen voor je tuin, vind je in onze winkel ook alles voor het bakken en inmaken, waaronder dus diepvrieszakken én bijvoorbeeld handige diepvriesontdooier. Met deze spray kun je snel en effectief je diepvries ontdooien, zodat bevroren voedsel niet de tijd krijgt om te ontdooien.