Flessen

Bewaar de smaken uit je tuin met de flessen van Welkoop. Gemaakt van glas en daardoor zo vaak af te wassen en te hergebruiken als je wil. Ze zijn er in het klein en groot, met een brede hals of smalle hals, met glazen deksel of beugelsluiting. Perfect voor het bottelen en bewaren van je eigen fruitsap, siroop, yoghurt, saus, bouillon of kruidige olijfolie. Of presenteer op een zomerse dag je eigen fruitwater in deze mooie, glazen flessen!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Flessen bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we verschillende glazen flessen. Zoals beugelflessen en weckflessen. Ze zijn er in klein formaat van 250 ml, maar ook hebben we grote flessen met een inhoud van 1 liter. De flessen zijn multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken om zelf een bouillon, fruitsap, tomatensap, siroop of alcoholhoudende boerenjongens of -meisjes in te bottelen, maar ook kun je er melk, yoghurt, limonade, saus, azijn, olijfolie of likeur in bewaren. En natuurlijk staat een beugelfles met zelfgemaakt fruitwater mooi op de eettafel tijdens een etentje.

  • Beugelflessen. Dit zijn flessen met een smalle hals. Zo’n fles met een beugelsluiting heeft een dop met rubberen ring. Dankzij dit rubber kun je de inhoud luchtdicht afsluiten, waardoor je hierin heel goed je eigen fruitsap, siroop of olijfolie kunt bewaren. 

  • Weckflessen. Dit zijn flessen met een brede hals en glazen deksel. In combinatie met weckringen en weckklemmen (niet standaard bijgeleverd) kun je hiermee wecken: voedsel inmaken en lang bewaren. 

De smaken uit je tuin gebotteld

Met wecken kun je fruit uit je tuin verwerken tot heerlijke jam, siroop of sap. Afhankelijk van de substantie neem je hiervoor onze weckflessen met brede hals of weckpotten. Voor een fruitsap, zoals druivensap, aardbeiensap, appelsap, perensap of kersensap, is een beugelfles erg geschikt. 

Hoe wecken precies in z’n werk gaat, lees je op onze adviespagina wecken. En hoe je de verschillende fruitsoorten oogst en bewaart, lees je op onze adviespagina fruit oogsten en bewaren.

Herbruikbare fles

 Glazen flessen zijn een duurzame keuze. Na gebruik kun je ze gewoon afwassen en hergebruiken – zo vaak je wil. Het is zelfs mogelijk om glazen flessen te steriliseren, waardoor je alle bacteriën en micro-organismen doodt. Hiervoor doe je de flessen (en ringen, doppen) in een grote pan met kokend water met een paar eetlepels soda. Laat het water vijf minuten koken en spoel alles hierna goed af – weer met gesteriliseerd water. Je fles is hierna superschoon en geschikt voor een nieuwe inhoud.

Smullen uit eigen tuin

 Wat houden we bij Welkoop van de smaken uit de tuin! En wat voor tuin je ook hebt: fruit uit eigen tuin hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Want naast sierplanten, plant je heel gemakkelijk een aantal smulplanten – zelfs als je niet zoveel plek hebt. Hier lees je hoe: smullen uit eigen tuin.