Zomer supplementen

Het warme weer komt er weer aan en dat betekent meer zweet, stof en meer insecten voor je paard. Hieronder hebben we een aantal zomerse supplementen die ervoor zorgen dat jij en paard kunnen genieten van de zomer.

Insecten

Zodra het warme weer eraan komt zijn er meer insecten die jou en je paard lastig vallen. Naast vliegensprays en vliegendekens zijn er ook wat supplementen waardoor je paard minder last heeft van insecten.

 

  • De Welkoop liksteen knoflook. Deze liksteen bevat puur knoflookpoeder. Door de knoflook wordt via de huid een sterke geur verspreid dat onaantrekkelijk is voor vliegen. Daarnaast is zout ook van essentieel belang bij het in stand houden van de vochtbalans.
  • Finecto+ Horse - pot 600 gram en 3kgDe kruiden en etherische oliën maken je paard onaantrekkelijk voor muggen. De kruiden en etherische oliën worden opgenomen door het lymfesysteem en uitgescheiden via de huid. Muggen hebben een hekel aan deze geur. Belangrijk is om Finecto+ Horse te voeren voordat het paard jeuksymptomen vertoont. Begin daarom zo vroeg mogelijk om de beten van muggen te beperken. Het duurt ongeveer 4 dagen voordat de kruiden en etherische oliën goed zijn opgenomen door het lichaam.
Finecto+ Horse - Supplement  - 600 gram - pot

Finecto plus

Finecto+ Horse - Supplement - 600 gram - pot

44.50
Voermeesters Elektrolyten Slobber - Specialiteit - 7,5 kg - Zak

Voermeesters

Voermeesters Elektrolyten Slobber - Specialiteit - 7,5 kg - Zak

19.50
Pavo E'lyte - Supplement - 3 kg

Pavo

Pavo E'lyte - Supplement - 3 kg

39.95
Welkoop Liksteen Knoflook - 5 kg

Welkoop

Welkoop Liksteen Knoflook - 5 kg

14.95

Zweet

Met het warme weer zweet je paard meer en verliest daardoor meer zout en vocht. Door een liksteen te geven neemt je paard zout op naar behoefte. Naast zout verliest je paard ook andere belangrijke mineralen zoals natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium. Deze mineralen worden ook wel elektrolyten genoemd. Bij een tekort aan elektrolyten kan je paard minder goed vocht vasthouden, vermindert de elasticiteit van de huid en gaat het uithoudingsvermogen achteruit. Onderstaande supplementen zorgen ervoor dat de elektrolyten worden aangevuld en de vochthuishouding weer op peil komt.

Pollen en stof

Als het een periode droog is, wordt het al snel stoffig. Dit kan op de luchtwegen van je paard gaan slaan. Tevens kunnen paarden ook pollenallergie hebben. Ondersteuning van de luchtwegen kan dus erg effectief zijn in de zomerperiode.

  • Grand National Fenegriek Keel & Luchtwegen - pot 900 gramFenegriek is een poeder dat je over het voer van je paard kan strooien wat een verzachtende werking heeft op de luchtwegen. Tevens heeft het een positieve uitwerking op de algehele weerstand, spijsvertering en conditie van het paard.
  • HeltieHorse Luchtwegen - 1 L flacon: Een 100% natuurlijk supplement op basis van verschillende kruiden zoals onder andere eucalyptus, zonnehoed, witte wilg en schisandra. HELTIE horse® Luchtwegen heeft een verlichtende en verzachtende werking en vult de slijmvorming aan. Dit zorgt ervoor dat de trilhaartjes de ingeademde lucht met daarin pollen optimaal kunnen filteren.

Zomerkriebels

Paarden zijn erg gevoelig voor verandering in de spijsvertering, hierdoor kan de weerstand naar beneden gaan en kan het paard minder goed zijn afvalstoffen kwijt. De huid van het paard kan gaan jeuken en zo ontstaan zomerkriebels.

ECOstyle Oerbalans - 4 en 15 kgOerBalans ondersteunt een optimale stofwisseling en is ook ideaal voor paarden waarbij de weerstand wel wat steun kan gebruiken. Dit kruidenmengsel is dan ook erg effectief bij paarden met zomerkriebels. Doordat het lichaam de afvalstoffen beter kwijt kan raken, heeft een paard minder kriebels in de zomer. Daarnaast stimuleert Oerbalans door het kruidenmengel ook de stofwisseling en het immuunsysteem.

Finecto+ Horse - Supplement - 3 kg - emmer

Finecto plus

Finecto+ Horse - Supplement - 3 kg - emmer

187.00
Grand National Fenegriek Keel & Luchtwegen  - Supplement - 900 gram - pot

Grand National

Grand National Fenegriek Keel & Luchtwegen - Supplement - 900 gram - pot

16.75
Heltie Horse Luchtwegen - Supplement - 1 L - flacon

HeltieHorse

Heltie Horse Luchtwegen - Supplement - 1 L - flacon

65.95
VITALstyle Oerbalans Poeder - Paardenvoer - 4 kg

VITALstyle

VITALstyle Oerbalans Poeder - Paardenvoer - 4 kg

49.95