Gezondheid

Kippen en ander pluimvee verdienen de juiste zorg. Het is dan ook erg belangrijk om de gezondheid van jouw kippen in de gaten te houden. Maar hoe kun je kippen gezond houden? Hiervoor is het van groots belang om de kippen regelmatig te onderzoeken en in de gaten te houden of de kip normaal gedrag vertoont. Het kan namelijk voorkomen dat jouw kip last krijgt van vervelende parasieten, wormen, een maag-darmstoornis of kropverstopping. Het is natuurlijk het beste om deze aandoeningen te voorkomen, daarom helpen we graag met de gezondheid van je kip op peil houden. 

Bekijk ook Bloedluis | Supplementen | Kippenhokbenodigdheden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Gezondheid kip

Een kip die gezond is, is actief, eet goed, drinkt goed en verzorgt zichzelf. Hoe kun je nu observeren of de gezondheid van jouw kip in orde is? Onder andere aan de samenstelling van de ontlasting van de kip kun je veel bepalen. Een gezonde kip heeft stevige, droge ontlasting die meestal bruin is met een grijs/wit puntje erop. Wanneer dit afwijkt, kan de kip last hebben van bijvoorbeeld diarree. Om dit te bestrijden kun je het beste vitaminen voor kippen toedienen, in de vorm van supplementen.

Kropverstopping

Jouw kip kan  last hebben van een kropverstopping, wat gelukkig niet vaak voorkomt. Wanneer een kip te veel bodembedekking of lang gras heeft gegeten kan het zijn dat de krop verstopt raakt. Als dit voorkomt, kun je de krop van de kip zacht naar buiten masseren. Het beste is om multivitaminen voor de kip toe te dienen of een andere soort vitaminen voor kippen te gebruiken. Op deze manier komt de kip het snelst af van de kropverstopping.

Kippen gezond houden

Buiten de kwaaltjes die jouw kip kan oplopen te bestrijden, is het nog beter om de gezondheid van de kip op het juiste niveau te houden. Wat kun je doen? Welkoop biedt diverse vitaminen voor kippen aan in de vorm van supplementen of pikschalen, maar heeft ook verschillende testen. Zo kun je testen op bloedluis en zodoende de luizen bij kippen bestrijden. 

Wil je nog meer weten over vitaminen voor kippen of de gezondheid van een kip in het algemeen? Bekijk de pagina Gezondheid van je kippen of bespreek al jouw vragen met een adviseur in één van onze vele winkels. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop. Weet wat te doen.