Paardendekens

Of het nu hartje winter is of een warme zomerdag, jouw paard heeft een passende vorm van bescherming nodig. Paardendekens beschermen jouw paard tegen de zon, regen, wind, maar ook tegen vliegen. De dekens zijn perfect voor in de stal, trailer, of wei en kunnen gedragen worden onder verschillende omstandigheden. Het assortiment van Welkoop heeft verschillende paardendekens en accessoires van het Duitse premium merk Waldhausen. Bekijk het gehele assortiment in onze webshop of bezoek één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. 

Let op: sommige producten zijn alleen af te halen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verschillende soorten paardendekens

Paardendekens beschermen je paard tegen onaangename omstandigheden. Zorg bij koud weer met veel wind bijvoorbeeld voor een winterdeken voor je paard. De wind kan de haren van de vacht scheiden waardoor natuurlijke lichaamswarmte kan ontsnappen. De dekens zijn er in lichte, middelzware en zware modellen. Hoe hoger het gewicht, hoe warmer de deken vaak is. Het is belangrijk dat je een deken kiest voor de juiste omstandigheden. Bij Welkoop hebben we de volgende soorten dekens voor paarden:

  • Een regendeken voor je paard wordt aanbevolen voor winter- en regenachtige dagen, deze dekens zijn waterdicht. Ze bedekken vaak de nek en zitten extra goed vast via verschillende verstelbare banden. Op deze manier blijft de deken op zijn plek en blijft jouw paard droog en warm.
  • Vliegendekens en vliegennetjes beschermen jouw paard tegen zowel zon als ongedierte, terwijl ze voldoende ventilatie bieden om je paard koel en comfortabel te houden. We raden een vliegendeken aan bij hogere temperaturen of warm weer.

Bevestigen en onderhoud van een paarden deken

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om deze dekens schoon te houden en ervoor te zorgen dat ze lang goed blijven. Door de dekens schoon te houden blijven ze niet alleen langer goed, maar ervaart je paard ook meer comfort. Vergeet niet om de dekens van je paard eens in de zoveel tijd te vervangen en wassen.

Het is daarnaast ook belangrijk dat de pasvorm correct is. De riemen waarmee je de deken gaat bevestigen mogen niet gaan schuren of loshangen. Paarden hebben de neiging om te schoppen en te bijten in deze riemen. Een paardendeken moet gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn, zodat het voor zowel jou als je paard een comfort biedt.

Twijfel je nog over welke deken juist is voor jouw paard of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze fysieke winkels voor professioneel advies. Daarnaast kun je op onze website ook onze tips lezen over de verzorging van een paard.