Queens Grass graszoden

Queens Grass, gevestigd nabij Borger, is een Nederlandse leverancier van graszoden met ruim 30 jaar ervaring. Het gras van familiebedrijf Queens Grass ligt over de hele wereld, van achtertuinen tot voetbalstadia. De kweekvelden en hooggelegen zandgrond in Drenthe zijn de ideale omstandigheden voor het kweken en oogsten van hoogwaardige graszoden.

Queens Grass: grassoorten voor elke toepassing

Queens Grass kweekt grassoorten voor allerlei toepassingen. Bij Welkoop kun je terecht voor graszoden voor jouw speelgazon. Een speelgazon is goed bestand tegen betreding en droogte. Ook kun je het speelgazon goed kort maaien en heeft het een groot herstellingsvermogen. Hierdoor heb je minimaal onderhoud aan je gazon.

Samenstelling

Graszoden voor een speelgazon zijn samengesteld uit Engels raaigras (Lolium perenne), veldbeemdgras (Poa pratensis) en roodzwenkgras (Festuca rubra).

Handige tips voor het leggen van graszoden

  • Graszoden kun je bijna het hele jaar leggen. Alleen als het vriest of sneeuwt is dit niet aan te raden.
  • De beste periode voor het leggen van graszoden is in het voor- of najaar. De grond is dan al iets opgewarmd. Het voorjaar en het najaar vormen de meest ideale periode om graszoden te leggen.
  • Klop na het leggen van de rollen de zoden stevig aan. Goed contact met de ondergrond is belangrijk.
  • Geef na het leggen de graszoden voldoende water. Ze moeten goed nat zijn.
  • Na ongeveer 4 weken zijn de graszoden vastgegroeid, je kunt het dan intensief gebruiken. Licht gebruik kan al na het leggen van de zoden.

Wil je meer lezen over hoe je jouw gazon kunt onderhouden? We geven je graag meer informatie op onze adviespagina's.

Op zoek naar de juiste graszoden? Kom naar een van onze Welkoop winkels.